FOLKLORNE SVEČANOSTI U PODVINJU ("SVILA ŠUŠKA..")I TVRĐAVI ("POSAVINO TVOJ TE BISER ŠTUJE...")

SvilaPodvinje0409.jpgOčuvanju bogate narodne baštine grada  Slavonskog Broda i šire okolice s obje strane rijeke Save pridonose brojne folklorne priredbe poput dvije koje su proteklog vikenda održane u Gradu: 11. manifestacija „Svila šuška, šlingeraj se širi, a Podvinje po rakiji i pekmezu miri“ i 2.smotra folklora „Posavino tvoj te biser štuje,  hajte gosti pjesma nek se čuje“ održana u Tvrđavi Brod.
Jedinstvenu 11. priredbu „Svila šuška, šlingeraj se širi...“ u organizaciji KUD-a Podvinje otvorila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić poručivši pred brojnim posjetiteljima u podvinjskom parku važnost očuvanja tradicije i narodnih običaja proizvodnje svile od dudova svilca i spravljanja pekmeza od šljiva po staroj recepturi.
Sudionici ovogodišnje priredbe, 11 KUD-ova iz Hrvatske i BiH, u okićenim zapregama stigli su u podvinjski park gdje su pred brojnom publikom kroz pjesnmu, ples i scenske igraokaze prikazali stare narodne običaje iz krajeva iz kojih dolaze, a vrhunac priredbe bio je izbor najljepše snaše u narodnoj nošnji.
KUD „Posavski biser“ iz Slavonskog Broda organizirao je u Tvrđavi Brod 2.smotru folklora „Posavino tvoj te Biser štuje...“ koja je okupila brojne KUD-ove s područja Brodsko-posavske i drugih županija te goste iz Bosne i Hercegovine. Priredbu koja okuplja velik broj zaljubljenika u narodne običaje i folklor Hrvata iz BiH i osobito njeguje folklor Bosanske Posavine otvorio je u ime Grada zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović izrazivši zadovoljstvo velikim brojem sudionika, poglavito najmlađih čuvara običaja svojih predaka.

mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti FOLKLORNE SVEČANOSTI U PODVINJU ("SVILA ŠUŠKA..")I TVRĐAVI ("POSAVINO TVOJ TE BISER ŠTUJE...")

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.