ODRŽANO ROČIŠTE PO PRIJEDLOGU GRADA ZA PONAVLJANJE POSTUPKA U „SLUČAJU KORČULA“

Korcularestoran.jpgDanas je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu održano ročište po prijedlogu Grada Slavonskog Broda za ponavljanje postupka u „slučaju Korčula“ nakon kojeg će predmetna sutkinja odluku o prijedlogu Grada donijeti u roku od 30 dana.
Konačni cilj ponavljanja postupka i poništenja nepravednih sudskih odluka protiv Grada je skidanja ovršnih zabilježbi s vrijednih gradskih zemljišta. 
Prijedlog za ponavljanje postupka omogućen je nakon odluke Ustavnog suda od 27. siječnja ove godine kojom je odbijena ustavna tužba Novogradnje d.d. u stečaju protiv presude Upravnog suda RH, a kojom je odbijena tužba Novogradnje protiv rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju, čime je utvrđeno da potraživanje za izvedene radove na objektu bivšeg ferijalnog odmarališta na Korčuli nije bilo procijenjeno u vrijednosti društvenog kapitala Novogradnje u postupku pretvorbe.
Već više od dvije i pol godine zabilježbama je blokirano oko 80.000 četvornih metara gradskog zemljišta na atraktivnim lokacijama čime je onemogućeno ostvarivanje brojnih značajnih projekata, poput gradnje objekata za razvoj visokog školstva, osnovnog školstva, za poslovne namjene i dr., čime je Gradu nanijeta ogromna  šteta.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ODRŽANO ROČIŠTE PO PRIJEDLOGU GRADA ZA PONAVLJANJE POSTUPKA U „SLUČAJU KORČULA“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.