DOBIVENA TEHNIČKA POMOĆ ZA PROJEKT NOVOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA U ZONI BJELIŠ

Tehpomoc1.jpgU Gradskoj upravi održan je prvi radni sastanak između predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja, konzultantskog  konzorcija HCL Consultants, Grada Slavonskog Broda, gradske Razvojne agencije i Poduzetničkog inkubatora Brodin na kojem su dogovoreni svi detalji oko korištenja tehničke pomoći dobivene za projekt izgradnje novog Poduzetničkog inkubatora u Slavonskom Brodu.
U sklopu natječaja za projekt tehničke pomoći za učinkovitu provedbu dodjele bespovratne pomoći za poslovnu infrastrukturu, Grad Slavonski Brod i Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda dobili su od Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva tehničku pomoć za projekt novog Poduzetničkog inkubatora.
Osnovna svrha projekta tehničke pomoći je potpora učinkovitoj provedbi programa bespovratne pomoći za poslovnu infrastrukturu u 10 županija koje zaostaju u razvoju, među kojima je i Brodsko-posavska županija.
Tehnička pomoć podrazumijeva pomoć pri ispunjavanju prijavnog obrasca, izradi projektne dokumentacije za prijavu projekta te provedbi projekta, osobito u području nabave (sukladno pravilima EU) budući je pisanje projekta za pretpristupni fond EU kompliciran i dugotrajan proces koji zahtijeva točnost, preciznost i zadovoljavanje svih, pa i najsitnijih detalja.
Iz tog razloga mnogi projekti bivaju odbijeni bez obzira što je projektna ideja bila dobra i potrebna. Projekt provodi  HCL Consultants u konzorciju s WYGI i LDK.
Nositelj projekta izgradnje novog Poduzetničkog inkubatora je Grad Slavonski Brod, partneri su Razvojna agencija grada i Poduzetnički inkubator Brodin. Ukupna vrijednost projekta novog Poduzetničkog inkubatora površine 2.000 kvadrata koji će  biti smješten u Gospodarskoj zoni Bjeliš iznosi 1,4 milijuna eura. Projekt će se prijaviti u okviru natječaja IPA III C „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ koji je otvoren do 29.listopada ove godine.Cilj projekta je gradnja novog objekta i povećanje kapaciteta postojećeg inkubatora.
Za prijavu potrebno je u kratkom roku izraditi obimnu dokumentaciju - glavni projekt, prijavni obrazac, cost-benefit analizu, studiju izvodljivosti, tender i ostalo. Mogućnost dobivanja sredstava za izgradnju inkubatora iz EU fondova je oko 75 posto u odnosu na sve prihvatljive troškove. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti DOBIVENA TEHNIČKA POMOĆ ZA PROJEKT NOVOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA U ZONI BJELIŠ

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.