SVEČANA KOLAUDACIJA OBNOVLJENIH ORGULJA U FRANJEVAČKOJ CRKVI PRESVETOG TROJSTVA

Orgulje1.jpgU franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva blagoslovljene su obnovljene orgulje nakon čega je priređen koncert u sklopu Brodskog glazbenog ljeta u izvedbi vrsnih hrvatskih orguljaša porijeklom iz Slavonskog Broda profesora Marija Penzara i profesorice Tene Novosel.
Poticaj za obnovu 172 godine starih orgulja dao je gvardijan brodskog Franjevačkog samostana fra Sebastijan Golenić koji se na svečanoj kolaudaciji zahvalio brojnim dobročiniteljima među kojima je najveći prilog dao Grad Slavonski Brod.
Gradonačelnik dr. Mirko Duspara istaknuo je kako je Grad podržao hrabru gvardijanovu nakanu i uključio se u veliku akciju prikupljanja novca za obnovu orgulja znajući  važnost Franjevačkog samostana kao povijesnog i kulturnog spomenika najviše kategorije i činjenicu da su jedne od najstarijih orgulja u Hrvatskoj zahtijevale temeljitu obnovu. Unatoč vremenu krize, akcija obnove orgulja uspjela je zahvaljujući odazivu velikog broja dobročinitelja, institucija i udruga, ali i pojedinaca.
O kvaliteti obnovljenih orgulja, za što zasluge pripadaju i vrsnim restauratorima iz radionice Škrabl iz Slovenije, najbolje je posvjedočio izniman glazbeni doživljaj koji su brojnim posjetiteljima koncerta priuštili orguljaši Mario Penzar i Tena Novosel.
To je tek nagovještaj skorih novih kvalitetnih koncerata koje će zahvaljujući restauriranim orguljama odsad biti moguće izvesti u Slavonskom Brodu. 

Orgulje2.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti SVEČANA KOLAUDACIJA OBNOVLJENIH ORGULJA U FRANJEVAČKOJ CRKVI PRESVETOG TROJSTVA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.