PRIJEM ZA IZASLANSTVO IZ REPUBLIKE AUSTRIJE KOJE PREDVODI POČASNI KONZUL RH U GRAZU DR HERMANN

Austrijanci0107.jpgDanas je u Gradskoj upravi upriličen prijem za tročlano izaslanstvo iz Republike Austrije koje je predvodio počasni konzul Republike Hrvatske u Grazu dr Nikolaus Hermann i u kojem su dr Rudiger Malli, sveučilišni profesor povijesti u Grazu i Budimpešti te dr Johan  Sailer, načelnik kotara Wirklichen Hofrat (područje Leibnitza u južnoj Štajerskoj). Oni će od 1. do 3.srpnja boraviti u Slavonskom Brodu.
Razgovaralo se o mogućnostima proširenja dosadašnje kulturne i turističke razmjene između Slavonskog Broda i gradova austrijske savezne države Štajerske i na suradnju u drugim područjima, osobito gospodarskom, komunalnom i infrastrukturnom između Slavonskog Broda i gradova austrijske savezne države Štajerske.
Pozdravljajući uvažene goste, zamjenici gradonačelnika Zoran Ivanović i Ilijana Vrbat Pejić istaknuli su kako dosadašnji kontakti trebaju biti  tek dobar početak za uspostavom još konkretnije i sadržajnije suradnje.
POZIV ZA JESENSKI SUSRET U AUSTRIJI 
Počasni konzul RH u Grazu dr Hermann pozvao je u ime Ureda za europske integracije Zemaljske vlade Štajerske predstavnike Grada Slavonskog Broda na zajednički sastanak na jesen u Austriju na kojem će se konkretnije razgovarati o tome  kako pomoći susjednim zemljama u korištenju novca iz europskih fondova poglavito za infrastrukturne projekte i za izradu projekata iz drugih područja. Sličan poziv nedavno je uručen i u Splitu. Do jeseni grad Slavonski Brod, kazao je dr Hermann, trebao bi pripremiti tri do pet konkretnih projekata o kojima će se razgovarati. 
Tijekom trodnevnog boravka u Slavonskom Brodu, izaslanstvo iz Graza razgledat će brodske povijesne i kulturne znamenitosti i pratiti brojne priredbe, a konačne dojmove iznijet će na završnoj konferenciji za novinare u subotu.
SURADNJA POKRENUTA PRIJE DESETAK GODINA GOSTOVANJEM FAB-A
Inače, suradnja s južnom Štajerskom pokrenuta je na kulturnoj razini još prije desetak godina budući da Folklorni ansambl Broda pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice svake jeseni nastupa na Južnoštajerskim svečanostima koje se u organizaciji Turističke zajednice grada Leibnitza održavaju u Leibnitzu.
Prošle je godine, temeljem dogovora s Glavnim uredom HTZ-a, suradnja proširena i na područje turizma, pa su tako u listopadu u više gradova južne Štajerske, uključujući i Graz, održane “road show” promocije.
 Među organizatorima takvih promocija bio je i  počasni konzul  dr Hermann koji je  inicijator ostvarenja suradnje Grada Slavonskog Broda i južnoštajerskih austrijskih gradova u različitim područjima gospodarskog i javnog života.

Austrijanci0107a.jpg
  
 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJEM ZA IZASLANSTVO IZ REPUBLIKE AUSTRIJE KOJE PREDVODI POČASNI KONZUL RH U GRAZU DR HERMANN

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.