ZAKLJUČCI S 11.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

GRADVIJECE300610.jpgNa početku današnje 11.sjednice Gradskog vijeća pod predsjedanjem Mije Golubičića okupilo se 24 vijećnika, a nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednicu je napustilo šest vijećnika HSP-a, četiri iz SDP-a i vijećnik HDSSB-a zbog neslaganja s uvrštenjem u dnevni red spornih izmjena i dopuna Statuta i Poslovnika o radu Gradskog vijeća na prijedlog skupine od devet vijećnika. Sporni prijedlog trebalo je prema postojećem Poslovniku najprije uputiti nadležnim radnim tijelima Gradskog vijeća i Gradonačelniku što se nije dogodilo budući da je prijedlog pristigao u Gradsku upravu upravo na dan otpreme materijala vijećnicima. Zbog toga će gradonačelnik biti prinuđen tražiti tumačenje nadležnih tijela o ispravnosti ove odluke.
Za uvrštavanje u dnevni red izmjena i dopuna Statuta i Poslovnika o radu Gradskog vijeća glasalo je 13 vijećnika: 5 iz HSP-a, 4 iz HDZ-a, 3 iz kluba HSS-HSLS-HSU i jedan vijećnik HNS-a.
Usvojenom odlukom izmijenjena su dva članka Statuta  na način da Gradsko vijeće imenuje ovlaštene predstavnike u skupštine trgovačkih društava u kojima Grad Slavonski Brod ima dionice ili udjele. Dosad je jedini član skupštine trgovačkih društava bio gradonačelnik. Gradsko vijeće će posebnom odlukom odrediti broj i sastavk članova skupština trgovačkih društava.
Usvojenim izmjenama Poslovnika o radu Gradskog vijeća određeno je da se članovi odbora za izbor i imenovanje te za statut i poslovnik u toku mandata mogu razriješiti i imenovati novi na prijedlog jedne trećine vijećnika. Također, izmijenjen je i članak koji vraća raniju praksu usvajanja zapisnika u pisanom obliku umjesto izvatka iz zapisnika s tonskim zapisom. 
Tajnim glasovanjem 13 članova Gradskog vijeća izabrali su između 17 kandidata novi Savjet mladih Grada u kojem će biti Tamara Alfeldi, Ivan Brkljačić, Saša Ćosić, Ružica Đuretić, Krunoslav Janjić, Antonio Jelinić, Neven Jozić, Silvija Konjević, Ivan Martinović, Dalibor Mašić i Ivan Ostopanj.
Usvojen je i prijedlog odluke o plaći i drugim pravima iz radnog odnosa gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika prema kojem će se sukladno novom Zakonu o plaćama u lokalnoj samoupravi za obračun plaće gradonačelniku primjenjivati dosadašnji koeficijent od 3,7 što je među najnižim koeficijentima za gradonačelnike velikih gradova u Hrvatskoj. Koeficijent za obračun plaća zamjenicima gradonačelnika smanjen je na 3,15.
Usvojenim zaključkom Gradskog vijeća, za novonastalu ulicu u Mjesnom odboru dr Ante Starčević koja se nalazi između Došenove i Branimirove ulice određen je naziv Naselje Marka Majstorovića.

gradvijece300610a.jpg 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI S 11.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.