Je li u planu prometna studija?

  Misli li Grad konačno izraditi pravu prometnu studiju koja će Slavonskom Brodu donjeti široke i protočne avenije ili ćemo i idućih 50 godina koristiti stare i dotrajale ceste koje ne mogu podnjeti ovoliki promet? Stvarno je sramota da se u gradovima koji su nekoliko puta manji od Broda radi na širenju glavnih gradskih ulica dodavanjem novih trakova, a samo u Brodu se o tome ne razmišlja i nije u planu: Molio bih Vas da ovo uzmete u razmatranje i da se što prije pokrene pitanje razvoja svekolike prometne mreže u gradu!

ODGOVOR: 29. lipnja 2010.

    Prometnu mrežu u gradu čine državne ceste, županijske ceste i nerazvrstane ceste. Nerazvrstane ceste su u nadležnosti Grada Slavonskog Broda dok su državne ceste u nadležnosti Hrvatskih cesta, a županijske ceste u nadležnosti Županijske uprave za ceste.Glavne gradske ulice su u većini slučajeva u nadležnosti Hrvatskih cesta ili Županijske uprave za ceste koji sukladno Zakonu o javnim cestama gospodare istima.Planiranje i gradnju višetračnih ulica, naravno tamo gdje je to moguće s obzirom na potreban profil buduće prometnice, u praksi financira  država jer je to za jedinicu lokalne samouprave veliki financijski izdatak.Stoga pravu prometnu studiju moraju izraditi Hrvatske ceste i  Županijska uprava za ceste, a Grad Slavonski.Brod izrađuje prometne projekte za nerazvrstane ceste koje su u nadležnosti Grada.

                                                       UO za komunalni sustav

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Je li u planu prometna studija?

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.