NAJAVLJENA ZAVRŠNICA PROJEKTA „LIJEPA NAŠA SAVA“ 2.SRPNJA U SLAVONSKOM BRODU

LijepaSava1.jpgBROĐANI ĆE DAN RIJEKE SAVE OBILJEŽITI UZ OTVORENO PRVENSTVO U KUHANJU FIŠA I POPRATNI ZABAVNI I SPORTSKI PROGRAM
 
Predstavljanjem suvenira kontinentalnog turizma, USB memorijskog štapića u kućištu od tisućljetnog hrasta iz korita Save, danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici najavljen Savski sajam. Tim će se događanjem u Slavonskom Brodu u petak 2.srpnja ujedno obilježiti i završnica nacionalnog društveno odgovornog projekta „Lijepa naša Sava“.
Brođani će tako, u organizaciji  Grada i Turističke zajednice Slavonskog Broda, imati priliku Dan rijeke Save obilježiti na Malom gradskom kupalištu uz Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša, popularnu Fišijadu, te degustacije drugih tradicionalnih jela i pića. Na sajmu će se također predstaviti tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskog kraja, a posjetitelji će moći uživati i u popratnom sportskom te zabavnom programu.
Ovaj, četvrti u nizu, originalni savski suvenir spoj je suvremenog i autohtonog. Tom su se mišlju pri izradi vodili mladi inovatori iz Društva inovagtora „Sigma“, obloživši USB memorijski štapić u hrastovo drvo staro nekoliko tisuća godina izvađeno iz korita rijeke Save. Coca-Cola HBC Hrvatska će 20 ovih jedinstvenih memorijskih štapića darovati lokalnoj zajednici kao zalog za turističku budućnost grada.
„Vjerujemo da ćemo, zahvaljujući podršci Grada i Turističke zajednice Slavonskog Broda te suradnji s mladim inovatorima, uspjeti u ostvarenju našeg cilja i pridonijeti promociji Slavonskog Broda. Drago nam je što imamo priliku vlastitim primjerom i suradnjom s institucijama na svim razinama podići svijest o zaštiti i važnosti rijeke Save“, rekao je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za regiju Alpe i Jadran.
„Riječ je o izuzetno važnom projektu za grad Slavonski Brod i Brođane koji su već stoljećima vezani sa Savu čiji se potencijali mogu iskoristiti na nebrojeno mnogo načina“, naglasio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda zahvalivši se Coca Coli na donaciji suvenira, a  Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Međunarodnoj komisiji za sliv rijeke Save što su upravo Slavonski Brod  odabrali za završnicu projekta „Lijepa naša Sava“.
Detalje o programu Savskog sajma u Slavonskom Brodu na konferenciji za novinare najavili su  Ivan Primorac, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije i Biljana Lončarić, direktorica ureda Turističke zajednice grada Slavonskog Broda,  dok je Goran Šukalo, savjetnik za sigurnost plovidbe u tajništvu Međunarodne komisije za sliv rijeke Save naglasio da nacionalni projekt Lijepa naša Sava podsjeća na važnost razvoja ekoturizma i plovnosti Savom, a ujedno pridonosi očuvanju, zaštiti i unaprjeđenju vodnih ekosustava u cjelini.
BRODSKA ZAVRŠNICA U HUMANITARNOM TONU
Glavni organizatori Savskog sajma u Slavonskom Brodu, Turistička zajednica i Grad Slavonski Brod, započeli su suradnju s nacionalnim projektom Lijepa naša Sava kojeg su partnerski pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s Hrvatskim vodama i Agencijom za plovne putove kako bi doprinijeli ispunjavanju zajedničkog cilja : promicanju svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanju ekoturizma i turističkih sadržaja na temeljima održivosti. Ovogodišnji program projekta Lijepa naša Sava započeo je 29. svibnja Savskim sajmom na Bundeku u Zagrebu i promocijom savske kravate u Davoru 31. svibnja, a nastavio se sajmovima u Sisku 5. lipnja i Županji 11. lipnja.
Projekt su na državnoj razini ove godine podržali još i Hrvatska turistička zajednica i trgovački lanac Plodine.
Završnica u Slavonskom Brodu imat će i humanitarni karakter jer će se tijekom održavanja Savskog sajma prikupljati donacije za potporu Udruzi Slap iz Slavonskog Broda koja okuplja roditelje djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti.

mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti NAJAVLJENA ZAVRŠNICA PROJEKTA „LIJEPA NAŠA SAVA“ 2.SRPNJA U SLAVONSKOM BRODU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.