GRAD SLAVONSKI BROD UPLATIO 200.000 KUNA UČITELJSKOM FAKULTETU I POTPISAO UGOVOR O SUFINANCIRANJU

veleucil.jpg.jpgNETOČNA NAGAĐANJA DA JE UPITNA OPSTOJNOST  UČITELJSKOG STUDIJA U SLAVONSKOM  BRODU

Netočne su tvrdnje koje se ovih dana mogu pročitati u nekim medijima da Grad Slavonski Brod još nije potpisao ugovor o sufinanciranju dislociranog studija Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu i da nije  uplatio niti jedne kune Učiteljskom fakultetu, zbog čega navodno dolazi  u pitanje opstojnost ove visokoškolske ustanove u Slavonskom Brodu.
Istina je posve suprotna: tijekom prošloga tjedna Grad Slavonski Brod uplatio je 200.000 kuna na račun Učiteljskog fakulteta i u međuvremenu potpisao Ugovor o sufinanciranju dislociranog studija na iznos od 560.000 kuna.
Iako je u Gradskom proračunu za 2010. godinu za potrebe izvođenja nastave na dislociranom studiju Učiteljskog fakulteta bilo namijenjeno 400.000 kuna,  Grad je u međuvremenu pronašao način kako osigurati nedostajućih 160.000 kuna tako da su neutemeljene i zlonamjerne medijske špekulacije o tome kako Grad Slavonski Brod ne potiče Učiteljski fakultet.
Grad je proteklih godina stalno ulagao novac u razvoj visokog školstva i nastavu na dislociranom studiju Učiteljskog fakulteta. Lani je uz pomoć Grada riješen dugogodišnji problem prostora za nastavu i zgrada u Gundulićevoj ulici u potpunosti je na raspolaganju Učiteljskom fakultetu, usto Grad je podržao i novi studij predškolskog odgoja i u svakom trenutku na raspolaganju je predstavnicima ovog Fakulteta u Slavonskom Brodu.
Priču o opstojnosti dislociranog studija Učiteljskog fakulteta ne treba  politizirati i iznositi na ovakav negativan način. Bitno je da postoji kvalitetna komunikacija pri čemu Grad mora dobiti pojašnjenje specifikacije predloženog iznosa troškova koje treba sufinancirati, a prijedlog ugovora mora stići prije usvajanja Gradskog proračuna.
Poručujemo stoga sadašnjim i budućim studentima Učiteljskog fakulteta i njihovim roditeljima da Grad Slavonski Brod u potpunosti stoji iza dislociranog studija i svih onih koji će ga pohađati i kojima je novčano puno povoljnije studirati u svom Gradu i okolici, a što je dosad u bezbroj prilika i konkretno dokazao.
  

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRAD SLAVONSKI BROD UPLATIO 200.000 KUNA UČITELJSKOM FAKULTETU I POTPISAO UGOVOR O SUFINANCIRANJU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.