POČELO ZAPRAŠIVANJE KOMARACA NA PODRUČJU GRADA

komarci13.jpgNa temelju ugovora za dezinsekciju komaraca u 2010. godini sklopljenom s tvrtkom „Argus-veterinarska stanica“ večeras je započelo prvo ovogodišnje zaprašivanje komaraca na području grada Slavonskog Broda. Prvoga dana zaprašivanje iz vozila i ručnog uređaja obavljeno je na širem području Tvrđave i Plavog Polja i nastavit će se u večernjim satima narednih dana i u svim ostalim dijelovima Grada, posebno na zelenim površinama i mjestima gdje se skupljaju komarci. Ovisno o vremenskim uvjetima, zaprašivanje će trajati u narednih pet do deset dana, o čemu su obaviješteni pčelari, sanitarna inspekcija i druge nadležne službe.
Ovogodišnjim ugovorom za dezinsekciju komaraca vrijednom 242.925 obuhvaćeno je pet larvicidnih tretmana i jedan adulticidni (zaprašivanje). Do sada su obavljena dva larvicidna tretmana (u travnju i svibnju), a treći je u tijeku. Larvicidni tretmani (uništavanje  ličinki komaraca) puno su učinkovitiji od zaprašivanja, osobito i stoga jer se zaprašivanja u urbanim sredinama ne smije obavljati iz zraka već samo iz vozila kojima je ograničeno kretanje.
U odnosu na prošlu godinu zbog dugog kišnog razdoblja pojavile su se velike površine idealne za razmnožavanje komaraca uslijed čega je najezda ovih insekata poprimila ozbiljne razmjere.
Dodatna otežavajuća okolnost jest i spoznaja da se dezinsekcija komaraca ne provodi u većini susjednih općina naslonjenih na Grad kao ni u susjednoj državi. 

mt_gallery:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti POČELO ZAPRAŠIVANJE KOMARACA NA PODRUČJU GRADA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.