U CELJU POTPISAN SPORAZUM O PRIJATELJSTVU I SURADNJI GRADOVA SLAVONSKOG BRODA I CELJA

celje1.jpg.jpgU reprezentativnom prostoru Dvorane pod celjskim stropom Pokrajinskog muzeja u Celju je svečano potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Slavonskog Broda i Mestne občine Celje. U nazočnosti čelnika Gradskih vijeća i gradskih uprava dva grada potpis na sporazum stavili su gradonačelnik Mirko Duspara i župan Bojan Šrot.
Time su nakon intenzivnih kontakata u posljednjih pet mjeseci i službeno konkretizirani zajednički interesi dva grada u unaprjeđenju gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka i promicanja prijateljskih odnosa i suradnje u svim područjima.
   -Mi iz lokalne politike više gledamo na ovakvu suradnju u funkciji da učinimo nešto dobro za građane jednog i drugog grada. Moja je želja da se što više gradova u Sloveniji odluči naći neki partnerski grad i u Hrvatskoj i u nekoj drugoj susjednoj državi jer je to uvijek dobro – razmjenjuju se dobre prakse, stvaraju se prijateljstva između ljudi i institucija, poput kulturnih i sportskih društava koje djeluju u gradovima tako da postoji zaista ogromna prilika za različitom suradnjom. Imamo dobra iskustva i znanje u kandidiranju projekata prema europskim fondovima koje bismo rado podijelili s drugima i siguran sam da će Slavonski Brod biti dosta dinamičan i aktivan u tom području i iskoristiti prilike koje postoje i koje smo mi dosta dobro iskoristili, posebno na području ekologije i zaštite okoliša ne samo za građane Celja već i šire. Slavonski Brod je dosta sličan Celju i po prednostima i problemima. Imamo dosta kontakata s različitim gradovima po svijetu, ali iskreno mogu reći da nigdje do sada ni ja ni moji suradnici nismo naišli na toliko pozitivne energije i toliko želje da se nešto dobro učini kao kod prijatelja iz Slavonskog Broda, istaknuo je u izjavi za medije župan Mestne občine Celje dipl.iur. Bojan Šrot. 
   Veliko zadovoljstvo jačanjem suradnje s Celjem, prvim  gradom prijateljem Slavonskog Broda, izrazio je gradonačelnik Mirko Duspara.
   -Želja ove gradske uprave bila je da pronađemo grad koji nam može biti dobar primjer u mnogo čemu. Kao gradonačelnik izuzetno sam zadovoljan da smo kao prvi grad-prijatelj Slavonskog Broda izabrali upravo Celje i da nas je Celje prihvatilo. Dosta projekata koje je Celje već ostvarilo, što iz predpristupnih što ih strukturnih fondova EU, zanimljivi su za Slavonski Brod i mi ćemo pokušati nešto od toga ostvariti u našem gradu. Celje nam u svakom slučaju može biti od višestruke koristi  kako u pripremi projektne dokumentacije tako i u iskustvima koji su jako bitni u ostvarenju projekata. Mislim da tu imamo prave učitelje od kojih možemo puno naučiti.
Bitno je reći da smo potpisivanjem ovog Sporazuma stvorili preduvjete našim ustanovama, školama, vrtićima, kulturnim, sportskim i brojnim drugim udrugama da se mogu povezati sa srodnim institucijama u Celju. Očekujem dobru suradnju i pravo prijateljstvo između naša dva po mnogo čemu slična grada, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.
mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti U CELJU POTPISAN SPORAZUM O PRIJATELJSTVU I SURADNJI GRADOVA SLAVONSKOG BRODA I CELJA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.