PRIJETI DESETAK KLIZIŠTA U BRDSKIM DIJELOVIMA GRADA

KlizisteBrl9.jpgKao posljedica obilnih oborina (od 30.5.2010. u 8,00 sati do 2.6.2010. u 8,00 sati palo je ukupno 160 litara oborina na kvadratni metar !) u brdskim dijelovima Grada Slavonskog Broda - Brodskom Vinogorju i Podvinju pojavilo se desetak klizišta koje ugrožavaju  brojne stambene i gospodarske objekte, a postoji opasnost da se zbog nastavka oborina pojave i nova klizišta.  
Sve lokacije klizišta i danas je obišlo čelništvo Grada predvođeno gradonačelnikom Mirkom Dusparom zanimajući se za situaciju i nudeći pomoć ugroženim sugrađanima među kojima je nekoliko obitelji već evakuirano na sigurno. Najteže je stanje u ulici Kukanj 1 i Janiševac 4 u Podvinju te  Papučkoj ulici i Brlićevu putu u Brodskom Vinogorju gdje su klizišta u blizini kuća i gospodarskih objekata još uvijek aktivna. Ozbiljno stanje je i u Pribudovačkoj ulici i Košarevcu, a u međuvremenu pojavilo se i novo klizište u nenaseljenom sjeveroistočnom dijelu Rozinke u  Brodskom Vinogorju.
Klizišta su jučer obišli i članovi Stručnog povjerenstva Županijskog stožera i zapovjednici inženjerijskih postrojbi Hrvatske vojske. Tek nakon isušivanja i stabilizacije tla bit će moguće izvesti radove na sanaciji, a dotad se ugroženo područje kontinuirano nadzire. Grad Slavonski Brod izmještenim obiteljima osim smještaja osigurat će i prehranu i vodu za piće.
Grad je spreman osigurati i građevinski materijal i sve ostalo potrebno za sanaciju klizišta, ali zbog velikog obima zahvata očekuje se novčana i druga potpora i Vlade RH.
mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJETI DESETAK KLIZIŠTA U BRDSKIM DIJELOVIMA GRADA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.