PRIJETE BROJNA KLIZIŠTA U BRODSKOM VINOGORJU I PODVINJU

brkicaput.jpgNa današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara upozorio je javnost na veliki problem brojnih klizišta koja su se uslijed dugotrajnih oborina proteklih dana pojavila u brdskim dijelovima Brodskog Vinogorja i Podvinja. Trenutno je uočeno pet klizišta: u Pribudovačkoj i Papučkoj ulici, Brlića putu  i ulici Kukanj u Podvinju zbog čega su svoje kuće privremeno morale napustiti tri obitelji. Zbog raskvašenog terena i kiša koja ne prestaje padati postoji opasnost da se može pojaviti još klizišta i ugroziti znatno veći broj stambenih objekata. 
   -Nažalost, klizišta su se pokrenula, situacija je izuzetno ozbiljna i bojim se da je ovo tek početak, da će toga biti još dok kiša ne stane.
Molim sugrađane iz brdskih dijelova da kad primijete bilo što sumnjivo, bilo kakvo klizanje, odmah napuste kuće i pozovu centar 112 ili Gradsku upravu, mi ćemo odmah izaći na teren i vidjeti kako im pomoći.
Nažalost, brdo je toliko natopljeno vodom i u ovim uvjetima ne može se ništa sanirati dok se tlo ne iscijedi. Igrom slučaja, radimo izmjene prostornog plana i jučer smo dobili karte potencijalnih klizišta koja su od prije poznata. To je ukupno 65 klizišta i bojim se da se sada ne pojave i nova, kazao je gradonačelnik Duspara u obraćanju medijima izrazivši negodovanje odnosom Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje prema Gradu kao i današnjim nedolaskom u posjetu ugroženim dijelovima Grada najviših državnih dužnosnika.
   -Danas smo imali u posjetu Slobodnici predsjednika države i premijerku Vlade koja se jučer telefonski čula  sa mnom i obećala doći u Grad, ali i od te posjete ništa. Obavijestio sam ju da je velik problem klizišta koja se pojavljuju u gradu i da će to nažalost puno i financijski koštati.
Mislim da je nekorektno od županijskog stožera koji danas sve snage prebaci u Oriovac, a da se nisu udostojili ni pitati kakva je situacija u Gradu Slavonskom  Brodu, da moramo desetak puta  pozivati pojedine službe i institucije koje nisu bile spremne da se samo jave i odgovore, ne da nam pomognu. Krajnje je nekorektno i nedopustivom prema 80 tisuća građana Slavonskog Broda da gradonačelnik i načelnica gradskog stožera ne budu pozvani na sastanak s potpredsjednikom Vlade koji je jučer boravio u gradu. Mislim da politika u ovoj elementarnoj nepogodi i katastrofi koja nas je pogodila ne može dijeliti prioritete i reći da je nešto prioritetnije u Slobodnici, Vrpolju ili Oriovcu nego u gradu Slavonskom Brodu u kojem je pričinjena najveća šteta i ugroženo najviše obitelji, zaključio je gradonačelnik Duspara zahvalivši se svima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanjem u obrani Grada od poplava, posebno dragovoljcima iz mjesnih odbora.
mt_gallery

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJETE BROJNA KLIZIŠTA U BRODSKOM VINOGORJU I PODVINJU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.