Ispis

hpoubrodu.jpgProteklog vikenda Slavonski Brod je bio središte Hrvatskog paraolimpijskog  pokreta. Nakon sjednice Izvršnog odbora održana je izborna skupština Hrvatskog paraolimpijskog odbora na kojoj je izabrano novo vodstvo u kojem je Slavonski Brod kao jedan od vodećih središta sporta za osobe s invaliditetom zastupljen u osobi Ivana Ćosića, glavnog tajnika gradskog Športskog saveza invalida. Uoči sjednice Izvršnog odbora, čelnike HPO-a predsjednika Ratka Kovačića i glavnog tajnika Ticijana Komparića pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić i izrazila veliko zadovoljstvo što je Slavonski Brod izabran kao mjesto okupljanja članova skupštine HPO-a. Ističući  dobru suradnju Grada sa Športskim savezom invalida, zamjenica gradonačelnika kazala je kako se svi Brođani ponose izvrsnim rezultatima koje postižu sugrađani s invaliditetom u raznim sportskim granama.
Zahvaljujući se na gostoprimstvu, predsjednik HPO Ratko Kovačić naglasio je kako model organizacije sportsko-rekreativnih aktivnosti za invalide u Slavonskom Brodu kao i suradnja s brojnim udrugama koje okupljaju invalide te financijsko praćenje s gradske razine mogu biti primjerom za sve u Hrvatskoj.
Zasluge za to pripadaju i brojnim ljudima, stručnjacima i volonterima koji su se angažirali u razvoju sporta za osobe s invaliditetom među kojima se posebno ističe prof. Anto Ćavar koji je na skupštini dobio posebno priznanje HPO za dugogodišnji doprinos razvoju hrvatskog paraolimpijskog pokreta.
Na izbornoj skupštini 40-ak izaslanika sportskih saveza invalida iz cijele Hrvatske u ime Grada pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti prof. Dubravka Marković.
Predsjednik gradskog Športskog saveza invalida Vladimir Miščančuk zahvalio se na dosadašnjoj potpori i razumijevanju potreba udruga koje okupljaju brojne sportaše i rekreativce.

 

iohpo.jpg  antocafv.jpg
 rkovacic.jpg  hpousb.jpg