Ispis

turvodici8.jpgU povodu međunarodnog dana turističkih vodiča (21.veljače) na prigodnoj svečanosti u Galeriji Ružić predsjednik Turističke zajednice grada Slavonskog Broda i gradonačelnik dr Mirko Duspara čestitao je i uručio skromne poklone  skupini ovlaštenih turističkih vodiča koji su svoj dan obilježili radno, organiziranim besplatnim obilaskom Tvrđave za građane i radnim sastankom s osobama angažiranim u programima „Živuće povijesti“.
Direktorica brodske Turističke zajednice mr Biljana Lončarić potpisala je s Institutom za turizam iz Zagreba ugovor o izradi turističkog master plana za grad Slavonski Brod za razdoblje od 2010. do 2020. godine o čijem sadržaju je govorila znanstvena suradnica u Institutu za turizam dr.sci. Renata Tomljanović.
Izražavajući zadovoljstvo što je grad Slavonski Brod među prvima u Hrvatskoj ustrojio turističku zajednicu prema novom Zakonu i potpisao ugovor za izradu  desetgodišnjeg master plana, dr Mirko Duspara kazao je da ne sumnja u prve konkretne rezultate strategije razvoja turizma koja će se raditi i za svaku godinu pojedinačno s ciljem stvaranja poželjnog turističkog odredišta u Slavonskom Brodu. Da smo na pravom putu dokazali smo u zadnjih nekoliko godina dobivanjem brojnih turističkih priznanja i izborom za najljepši grad kontinentalne Hrvatske, istaknuo je predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik dr Mirko Duspara zaželivši turističkim stručnjacima puno uspjeha u izradi master plana.

masterplan6.jpg