Ispis
maskare09y.jpgŠarena povorka s oko 1200 djece iz brodskih dječjih vrtića i osnovnih škola u pratnji  gradske Limene glazbe Željezničar, mažoretkinja Plesnog studija Cascavela i kočije u kojoj će se voziti Fašnik, krenut će u subotu 13.veljače u 14 sati od Gradskog stadiona uz Savu prema Korzu, definirano je na današnjem organizacijskom odboru dječjih pokladnih svečanosti.
Cijelim putem od Stadiona kroz Florijanovu i ulicu Petra Krešimira IV (Široku) do Korza brojni sudionici maskirane povorke izvodit će kraće prigodne programe i  oko 14,45 sati stići na Korzo gdje će im biti podijeljene krofne.
I ove godine voditelj programa na Korzu bit će Stanislav Hudi iz Dječjeg kazališta “Ivana Brlić Mažuranić”.
Na kraju veselog programa na Korzu bit će pročitana osuda Fašniku koju će ove godine napisati učenici OŠ “Hugo Badalić”.
Dječje pokladne svečanosti tradicionalno organizira Grad Slavonski Brod zajedno s gradskom ustanovom Dječji vrtići “Ivana Brlić –Mažuranić”, osnovnim školama i udrugama koje okupljaju velik broj djece. U dugoj pokladnoj povorci naći će se i članovi udruge Leptir, igraonice JUPI, polaznici dječjih vrtića Lira i Cekin te članovi Folklornog ansambla Broda.