Ispis

svecenici10.jpgU gradskoj vijećnici  danas je gradonačelnik Mirko Duspara sa zamjenicima Ilijanom Vrbat Pejić i Zoranom Ivanovićem upriličio tradicionalni godišnji susret s predstavnicima vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Slavonskog Broda. Pozivu su se odazvali predstavnici svih konfesija, a  uz najbrojnije svećenike Katoličke crkve odazvali su se i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Grkokatoličkog dekanata, Kršćanske adventističke i Evangeličke crkve, Židovske i Islamske zajednice te  poglavarice časnih sestara Sv. Križa, Uršulinki, Služavki Kristovih i Služavki malog Isusa.
U ugodnom razgovoru  čelnici Grada i vjerskih zajednica razmijenili su  želje za nastavkom dobre suradnje s naglaskom na važnost duhovnog života sugrađana i potrebu pojačane skrbi  i vraćanja nade u humanost i solidarnost.
Uz zahvalu gradskim ocima na potpori i razumijevanju, predstavnici vjerskih zajednica pohvalili su ovakav izravan način komunikacije s gradskim čelnicima ističući kako to doprinosi promicanju ekumenskog dijaloga, tolerancije, zajedništva i boljeg upoznavanja. Nastavak tradicije  susreta znak je prepoznavanja važne uloge vjerskih zajednica u životu grada.  
   -Nadam se i dalje dobroj suradnji sa svim vjerskim zajednicama. I mi političari izabrani smo od građana da im služimo i provodimo ono što treba. Otvoreni smo i za sve probleme i pokude, slobodno dođite, uvijek ćemo naći priliku da pomognemo koliko možemo, poručio je gradonačelnik Duspara.

svecenici2.jpg