Ispis

docek2010.jpgUsprkos jakoj kiši i neugodnom vjetru novu 2010. godinu dočekalo je na Korzu nekoliko tisuća Brođana koje su u najdužoj noći zabavljali tamburaški sastav Širok šor, Babylon band i SB Reprezenta.  Nakon spektaktularnog vatrometa novogodišnje poruke okupljenim izrekli su gradonačelnik Mirko Duspara i župan Danijel Marušić.
   -Završili smo 2009. godinu na najbolji mogući način, zahvaljujući vama pobijedili smo i na natjecanju za najljepše uređeni grad, postali grad prijatelj djece. Isto tako uz vašu pomoć lakše ćemo izdržati i 2010. godinu. Svima sve najbolje, puno sreće, zdravlja, blagostanja, a u ovoj noći sjetimo se i svih onih koji su nam omogućili da u slobodi dočekamo 2010. godinu, sjetimo se i njihovih roditelja i invalida, kazao je u novogodišnjoj poruci gradonačelnik Duspara.
Tijekom prijepodneva prvog siječanjskog dana gradonačelnik Duspara  sa zamjenicima Ilijanom Vrbat Pejić i Zoranom Ivanovićem posjetio je rodilište Opće bolnice dr Josip Benčević i darivao cvijećem i slaktišima sve trudnice i medicinsko osoblje.
Iako u najdužoj novogodišnjoj noći nažalost nije bila rođena ni jedna beba, podaci o broju poroda u 2009. godini potvrđuju pozitivan trend porasta nataliteta. U rodilištu brodske bolnice tijekom prošle godine obavljeno je 1366 poroda, što je za 91 više nego u 2008. godini. Očekuje se da će taj pozitivni trend biti nastavljen i u 2010.godini.
Naslov „Grad prijatelj djece“ stigao je u pravu sredinu,  a uza sve ostalo grad Slavonski Brod u ovoj će godini povećati jednokratne potpore  novorođenčadi na 1.500 kuna. 

docek2010boln.jpg