Ispis

vijnac.jpgŽeleći čelnicima nacionalnih sportskih saveza dvoranskih sportova (košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog, gimnastičkog, stolnoteniskog, kuglačkog, karate, tekvando i dr.) predstaviti mogućnosti nove Sportske dvorane „Vijuš“ kako bi mogli imati u vidu ovaj sportski objekt prilikom planiranja organizacije različitih nacionalnih i međunarodnih sportskih priredbi, gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med.  pozvao ih je danas na obilazak i predstavljanje SD „Vijuš“.
Pozivu su se odazvali predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Ivan Škoro, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Ivan Vuletić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak, predstavnik Hrvatskog rukometnog saveza Bojan Filipović, predstavnik Hrvatskog tekvando saveza Igor Ilić, član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora Anto Čavar, a svoj dolazak ispričali su i najavili skori dolazak čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza, karate saveza, odbojkaškog saveza, saveza sportske rekreacije i boksačkog saveza.
ODUŠEVLJENJE VIĐENIM NA VIJUŠU
U društvu uglednih gostiju iz Zagreba i Osijeka, novu sportsku ljepoticu obišli su i čelnici gradskih i županijskih saveza dvoranskih sportova.
Nakon što su predvođeni gradonačelnikom Dusparom obišli kompleks dvorana, osmerostaznu kuglanu i prateće prostore, gosti nisu skrivali oduševljenje.
   -Boris Mezak, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza: Ovakva kuglana je hrvatskom kuglanju trebala. Mi smo mjesecima u očekivanju njezina zavaršetka. HKS ima koncepciju i plan da se u procesu organizacije međunarodnih prvenstava malo više izmjesti kuglački program. Ovo je veliki dan, a onaj dan kad poteknu prve kugle prema čunjevima bit će zapravo dan D i za Slavonski Brod i kuglačku Slavoniju koja je poznata po kvalitetnim kuglačima i dobrom radu. Moram priznati, ovo je jedan od tri velika objekta u Hrvatsko, uz Split i Zagreb, ali mislim da je najkvalitetniji kojeg ćemo oplemeniti organizacijom velikih međunarodnih natjecanja što će pridonijeti popularizaciji kuglanja i privlačenju mladih.
   -Bojan Filipović, voditelj hrvatskih rukometnih liga: Ugodno sam iznenađen viđenim. Dvorana je prekrasna, izvana baš kao bombon, iznutra funkcionalna, nije samo za jedan sport. Idealno, Brod je ovo zaslužio nakon toliko godina.
   -Ivan Vuletić, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza: Dvorana je jako lijepa i funkcionalna. Apeliram na odgovorne u Brodu da svoj prostor u njoj pronađu i stolnotenisači. Stolni tenis u Brodu ima dugu tradiciju, u gradu postoje 4 kluba što nema ni jedan drugi grad osim Zagreba. Imate i dobre trenere i s odgovarajućim prostorom ovaj sport postao bi još kvalitetniji.
  -Ivan Škoro, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza: Prekrasan sportski kompleks, osobito se radujem što je i gimnastika dobila svoju dvoranu. Prostor u Sokolu bio je nedostatan za ono što hrvatska gimnastika treba i može, a Slavonski Brod može daleko više nego što trenutno postiže. U šezdesetim godinama prošlog stoljeća Slavonski Brod je bio vodeći slavonski gimnastički centar i  s ovakvim uvjetima ponovo može postati ono što je nekad bio.
Gradonačelnik Mirko Duspara nije skrivao zadovoljstvo početnim kontaktima i najavama da će dvorana Vijuš uskoro ugostiti prva nacionalna i međunarodna sportska natjecanja. 
I KOŠARKAŠI NAJAVILI DOLAZAK NA VIJUŠ
   Ispriku zbog zauzetosti i zahvalu na pozivu na predstavljanje nove dvorane gradonačelniku Dusparu uputili su i čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić i Željko Drakšić.
   -Ovime želimo čestitati građanima Slavonskog Broda kao i Vama na izuzetnom događaju za sve žitelje Vašeg grada, a posebice sportašima. Nadamo se skorom sastanku u Poglavarstvu Vašeg grada na kojem bismo Vas upoznali s aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza, stoji u pismu čelnika HKS-a.

vijnac1.jpg