Ispis

katsajam1.jpgDanas je na prigodnoj svečanosti potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr Božidar Pankretić službeno otvorio sportsku dvoranu Vijuš i proglasio otvorenim 14.Katarinski sajam obrtništva.
Svečanom otvaranju nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Karlo Gjurašić i ravnateljica Uprave Katica Mišković, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Petar Šokić,  saborski zastupnici, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sa zamjenicima, gradonačelnik Mirko Duspara sa zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić i brojni vijećnici, gospodarstvenici i predstavnici obrazovnog, kulturnog i javnog života grada i županije. 

DVORANA VIJUŠ ZAVRŠENA NAKON 20 GODINA !
Na završetak investicije vrijedne više od 70 milijuna kuna Brođani su čekali punih 20 godina. Gradnja dvorane Vijuš započela je 27.prosinca 1989., a nakon rata i teških razaranja nastavljena je 2007. godine ulaganjem 38 milijuna kuna iz programa CEB 5, novcem iz državnog proračuna i Razvojne banke Vijeća Europe. 
Zahvaljujući ovoj sinergiji stanovnici grada Slavonskog Broda, a ponajprije ljubitelji dvoranskih sportova, imat će odlične uvjete i dodatnu motivaciju za bavljenje sportom. Osim glavne sportske dvorane za rukomet kapaciteta 2.200 mjesta, kao sastavni dio sportske ljepotice na Vijušu nalaze se kompleks dviju manjih dvorana te najmodernija osmerostazna kuglana u Republici Hrvatskoj.
Dvorana Vijuš ugostila je i međunarodni 14. Katarinski sajam, tradicionalni susret obrtnika i malih poduzetnika. 
-Presretan sam što je poslije 20 godina gradnje dvorana Vijuš završena za moga mandata. Posebno me veseli što će u njoj biti prostora za sve sportaše grada Slavonskog Broda i mislim da ćemo ovu dvoranu iskoristiti na najbolji mogući način. Ako smo dosad postizali onako dobre rezultate u dvoranskim sportovima bez ovakve dvorane, kako ćemo tek uspješni biti ubuduće ? Vjerujem da će potaknuti mnoge mlade ljude da se još više bave sportom“, istaknuo  je gradonačelnik Duspara tijekom otvaranja dvorane i sajma. 
U brzojavu uzvanicima svečanog otvaranja predsjednica Vlade Jadranka Kosor  poručila je kako je ovo događaj od povijesnog značaja za grad Slavonski Brod i njegove stanovnike koji će konačno moći uživati ne samo u kvalitetnim sportskim sadržajima već i u koncertima, sajmovima i drugim društvenim događanjima.
Dvoranu je otvorio potpredsjednik Vlade RH mr Božidar Pankretić i tom prilikom istaknuo.
-Moram iskreno reći da je dvorana Vijuš vrlo funkcionalna, izuzetno dobro posložena i odgovara zahtjevima Slavonskog Broda. Osim ove najvažije sportske funkcije, već smo danas vidjeli i druge, poput Katarinskog sajma obrtništva, a i niz drugih aktivnosti moći će se ovdje obavljati“, rekao je potpredsjednik Vlade mr Božidar Pankretić najavljujući skoru potporu Ministarstva regionalnog razvitka i u novim  kapitalnim investicijama u gradu Slavonskom Brodu – gradnji nove zgrade Gimnazije s 20-ak milijuna kuna te školske-sportske dvorane u OŠ „Đuro Pilar“ Brodsko Vinogorje s 11 milijuna kuna.

Novu sportsku dvoranu i sve koji budu koristili ovaj hram sporta blagoslovio je dekan brodskog dekanata prečasni Andrija Đaković.

katsajam.jpg

 

 

 

 

 

 

 

katrsajam3.jpg