Ispis

sbprijateljdjece.jpgNa prigodnom Savjetovanju koordinatora nacionalne akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ danas je u Zagrebu grad Slavonski Brodu službeno proglašen  Gradom– prijateljem djece.
To je rezultat pozitivnih istraživanja i izvješća članica prosudbene Komisije, ali i značajnih ulaganja i napora koje grad Slavonski Brod zajedno s brojnim dječjim ustanovama, udrugama, stručnim službama, pravnim subjektima i roditeljima čini  za potpunije i brže ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta usvojenoj točno na današnji dan prije 20 godina.
Podsjećamo da je Slavonski Brod prvi hrvatski grad u kojem je prije 10 godina utemeljeno Dječje gradsko vijeće, a  u Gradu se neprekidno radi na programima koji promiču kvalitetniji život djece i mladih.
VELIKO PRIZNANJE, POTICAJ I OBVEZA
   -Ova nagrada priznanje je za sve ono što smo dosad učinili, ali i snažan poticaj za nastavak stalnih ulaganja u svim područjima važnim za život djece.  Sve što smo dosad ostvarili nismo radili zbog ovakvih nagrada već zbog dobrobiti djece. Grad smo mladih, sa 17.000 sugrađana mlađih od 19 godina i naša je obveza pružiti im najbolje uvjete, ističe zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić, dipl.uč, koja je danas u Zagrebu u ime grada Slavonskog Broda primila priznanje „Grad - prijatelj djece“.
U protekle četiri godine, od 2005. do danas,  u gradu Slavonskom Brodu uloženo je ukupno 146 milijuna kuna izravno u brojne projekte koji se odnose na poboljšanje životnih uvjeta za mlade na svim područjima, od odgoja i obrazovanja do zdravstva, socijale, kulture, sporta, provođenja slobodnog vremena...