Donesena Odluka o dodjeli sredstava udrugama za 2020. godinu

Grad Slavonski Brod ukupno je zaprimio 90 prijava na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga za 2020. godinu koji su od interesa za opće dobro.

Sukladno razvoju epidemiološke situacije, odgođeno je donošenje Odluke o financiranju programa i projekata jer je većina prijavljenih programa i projekata bila usmjerena na okupljanja više osoba (radionice, predavanja, edukacije, rad s djecom i starijom populacijom, obljetnice, itd.).

Na sastanku održanom 21. srpnja 2020. godine, Povjerenstvo je dalo prijedlog o financiranju 18 programa/projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi za što će se izdvojiti 100.000 kuna. Prvenstveno se nastojalo pružiti potporu udrugama koje doprinose poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i osoba sa zdravstvenim poteškoćama kroz pružanje socijalnih udruga u zajednici. Od prijava udruga građana pristiglih na drugo prioritetno područje, Povjerenstvo je predložilo financiranje 15 programa/projekata s iznosom od 70.500 kuna, dok je u trećem prioritetnom području vezanom uz Domovinski rat Povjerenstvo donijelo odluku o financiranju 6 projekata/programa s iznosom od 49.000 kuna.

Kako je jedan dio planiranih programa i aktivnosti udruga otkazan ili je održan u znatno smanjenom opsegu, smanjen je i broj udruga koje su predložene za financiranje pa su i dodijeljena sredstva u smanjenom iznosu u odnosu na protekle godine. Isto se odnosi i na planirane programe i putovanja s djecom u suradnji sa školama i vrtićima u tekućoj školskoj godini.

S obzirom da je zbog epidemiološke situacije i dalje neizvjesno hoće li se neki od kandidiranih programa/projekata moći realizirati, vodit će se računa o tome da se sredstva za realizaciju predloženog programa uplate tek kada bude izvjesno njegovo održavanje.  Isto tako, Grad je ostavio mogućnost za dodjelu jednokratne potpore udrugama koje nisu osigurale sredstva na Natječaju ukoliko do kraja ove godine budu u mogućnosti održati program i obrate se sa zahtjevom Gradu.

Odluka o odobrenim sredstvima za financiranje udruga (pdf.) 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Donesena Odluka o dodjeli sredstava udrugama za 2020. godinu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.