Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

IMG 3296 resize

Povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja danas je u 12,00 sati Galerija umjetnina grada Slavonskoga Broda u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ otvorila izložbu „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“.

Galerija izložbom obilježava 25. godina od osnivanja Kabineta akvarela i 40 godina postojanja Akvarelističke kolonije „Sava“. Naime, 1995. godine, zahvaljujući donaciji Branka Ružića (1919. – 1997.) osnovana je Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i utemeljuje se Kabinet akvarela čiji fundus u najvećem broju čine upravo radovi nastali na koloniji „Sava“, ali i radovi koji se prikupljaju otkupom i donacijama.

Ova izložba prigoda je zaviriti u bogati fundus Kabineta akvarela i prezentirati brodskoj likovnoj publici dio njegove vrijedne građe, ali  je i prilika da vratimo dug prošlosti i sjetimo se važnih imena koja su za nas stvorila djela trajne vrijednosti. Neki od radova izložbe ovom prilikom se prvi puta javno prezentiraju.

Izložbu je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, a Brođani će je imati priliku vidjeti u redovnom radnom vremenu Likovnog salona  „Vladimir Becić“, od ponedjeljka do petka od 10,30 do 13,00 sati i od 18,00 do 20,00 sati uz poštivanje svih mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Također, izložba je svima dostupna u on-line verziji na Facebook stranici Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda i na web stranici Galerije.

Nakon prigodnog govora Romane Tekić, ravnateljice Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je pozvao građane da pogledaju značajna i vrijedna djela likovne umjetnosti te zaželio sretan Dan grada Slavonskoga Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.