Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

sj

Danas je u Velikoj vijećnici održana 15. Sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o 13 točaka dnevnog reda.

Sjednica je otvorena pitanjima gradskih vijećnika u okviru Aktualnog sata među kojima su se ona prva primjerice odnosila na građansku inicijativu za čist zrak da se organizira zajednička tematska sjednica o onečišćenju zraka u Slavonskom Brodu. Gradonačelnik je istaknuo kako nema ništa protiv inicijative te naglasio kako se stanje zagađenja u gradu redovito prati te izdvojio problem ložišta, blizine autoceste i graničnog prijelaza kao jedne od glavnih onečišćivača na području grada. Na pitanje što je s izgradnjom glazbenog paviljona i uređenjem Hrvatskog doma gradonačelnik je odgovorio kako je izrađena projektna dokumentacija za Klasije te kako će 2020. godina biti obilježena izgradnjom paviljona i uređenjem Klasija te da je za Hrvatski dom pripremljena dokumentacija za početak unutarnjeg uređenja. Jedno od pitanja upućenih gradonačelniku bilo je zašto se toliko čeka s izgradnjom hotela u Tvrđavi na što je gradonačelnik odgovorio da se projekt nalazi na rezervnoj listi ITU mehanizma te da će se s realizacijom započeti ukoliko budu odobrena sredstva te da Grad nema namjeru samostalno financirati izgradnju hotela. 

Nadalje, na pitanje vijećnika za povećanjem sredstava za izgradnju Osnovne škole "Milan Amruš", gradonačelnik je odgovorio da je izgradnja jedne takve škole obveza države, no bez obzira na to podsjećamo da je Grad samostalno financirao izradu projektne dokumentacije, osigurao zemljište za izgradnju objekta te ishodio građevinsku dozvolu te da će i dalje ustrajati u svojim nastojanjima i inzistirati da se u slučaju Osnovne škole „Milan Amruš“ postupa u skladu s usvojenim Zakonom i Državnim proračunom Republike Hrvatske. Na pitanje što s vandalizmom i devastiranjem mjesnih domova, nakon što isti budu iznajmljivani za privatne zabave, gradonačelnik je odgovorio da je zadatak predsjednika mjesnog odbora da oštećenja evidentira i da štetu naplati korisniku usluge, a na pitanje kako zaštiti inventar dječjih igrališta od vandala gradonačelnik tvrdi da je potrebno pojačati policijske ophodnje kako bi se takvo ponašanje zaustavilo. 

Nakon pitanja gradskih vijećnika prešlo se na dnevni red sjednice, a gradski vijećnici usvojili su sve točke dnevnog reda 15. sjednice Gradskog vijeća

Prijenos 15. sjednice Gradskog vijeća svi građani su mogli uživo pratiti putem službene internetske stranice Grada Slavonskog Broda, a aktualni sat i putem radio prijenosa lokalne radio postaje. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.