Održano tradicionalno pokladno jahanje u Ruščici

pok resize

U organizaciji Konjogojske udruge „Lipicanac“ jučer je, 14. godinu zaredom, održano pokladno jahanje u Ruščici. Na ovoj je tradicijskoj priredbi, koja potječe još iz 18. stoljeća i vremena Vojne krajine, sudjelovalo oko 100 jahača i jahačica iz svih dijelova Hrvatske.  

U sklopu ovog događaja, održan je prigodni program, nakon čega je uslijedila svečana povorka jahača kroz cijelu Ruščicu.

Tradicionalnom pokladnom jahanju u Ruščici prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je tom prilikom svečano otvorio manifestaciju istaknuvši:

"Želim vam svima zahvaliti na trudu i energiji koju ste uložili u očuvanje ove lijepe, slavonske tradicije te na svemu što radite kako bi ove prekrasne, ponosne i plemenite životinje izgledale predivno, ne samo na današnji dan nego i na mnogim drugim manifestacijama diljem Slavonije. Vi sami najbolje znate koliko je tu potrebno rada i truda te vam svima ovim putem još jednom od srca zahvaljujem."

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održano tradicionalno pokladno jahanje u Ruščici

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.