U tijeku je treća faza izrade prometne strategije grada

Trenutno smo u trećoj fazi izrade Plana održive mobilnosti grada Slavonskog Broda u sklopu koje je izrađen multimodalni prometni model Grada.

Prometni model predstavlja simulacijski prikaz prometnih opterećenja prometnica Grada te linija javnog gradskog prijevoza, a na temelju njega je moguće kvantificirati prometne učinke novih predloženih varijantnih rješenja te odabrati optimalno rješenje. Također moguće je analizirati parametre vezane uz emisije štetnih plinova i buku od privatnog motoriziranog prijevoza.

Prometni model služit će i za prognozu budućih prometnih kretanja u gradu, a u sebi sadrži i izvorišno-odredišnu matricu putovanja stanovnika Slavonskog Broda. Osim toga, u tijeku je i provođenje strateške procjene utjecaja na okoliš. 

Podsjetimo, Plan održive urbane mobilnosti urbano područje Slavonski Brod (UPSB)“ provodi se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partner je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

Kako bi osigurali osnove za srednjoročni i dugoročni održivi razvoj svih vidova prometa Grad je, uz pomoć bespovratnih europskih sredstava, krenuo s projektom izrade plana urbane mobilnosti Slavonskog Broda, vrijednog 2,2 milijuna kuna, od čega se iz europskih fondova projekt financira iznosom od 1.876.633,06 kn. Također, projekt će dati strateški okvir i smjernice za učinkovita ulaganja u prometnu infrastrukturu.

Plan obuhvaća područje grada Slavonskog Broda te općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Podcrkavlje i Sibinj

Izrada plana je u skladu sa Strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske, a cilj je unaprjeđenje planiranja mobilnosti urbanog područja grada.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

eu fondovi lenta

    korisnik grad  partner raza

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti U tijeku je treća faza izrade prometne strategije grada

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.