Kako su Potjeh, Domaći i Regoč pronašli advent u svom rodnom gradu

 IMG 0408 resize

Vrijednu kulturnu baštinu i uspomenu na Ivanu Brlić Mažuranić, Grad Slavonski Brod nastoji očuvati i kroz razne manifestacije kojima, stavljajući u fokus upravo Ivanin lik i djela, pridonosi stvaranju prepoznatljivosti Slavonskog Broda čineći ga jedinstvenom turističkom destinacijom

Grad Slavonski Brod ove je godine svim svojim sugrađanima, ali i brojnim posjetiteljima priredio poseban adventski program, stvarajući jedan sasvim novi, bajkoviti svijet temeljen na likovima i djelima naše omiljene spisateljice bajki, koja je upravo u ovom gradu napisala neke od svojih najpoznatijih djela. Posebno se ističe hologramski svjetlosni spektakl na vodenom zidu kanala uz Tvrđavu, koji pruža nezaboravno iskustvo Ivaninog svijeta bajki, kao i brojne prigodne dekoracije diljem grada koje jednostavno pozivaju na fotografiranje s Ivaninim likovima. Ovog su vikenda posjetitelji uživali i u koncertima tamburaškog sastava Behar i benda Last Minute Duo. Mališane je pak oduševila predstava na ledu koju je priredio klizački klub Medo i nastup mađioničara, a već sutra ih očekuju nova iznenađenja - Slavonski Brod posjetit će Djed Božićnjak s mnoštvom prigodnih poklona.

Advent iz davnina donosi obilje zabave za sve generacije, posebice za one najmlađe za koje su priređena brojna iznenađenja. Za njih je u duhu Ivaninih junaka organiziran niz radionica originalnih naziva – Hlapićeve crvene čizmice, Ledeni tintilinići, Žito Striborovo, Vesele Gitine klizaljke, Kako je Potjeh tražio Božić, ali i prigodni programi poput Čarobne Kosjenkine bajke ili Ledene šetnje Lutonjice Toporka. Spomenimo još i bogati božićni sajam na kojemu izlagači prigodnog božićnog asortimana predstavljaju svoje proizvode te nezaobilaznu blagdansku, tradicionalnu gastronomsku ponudu. Osim posebno osmišljenog i bogatog programa, posjetitelji se mogu okušati i u klizanju na klizalištima u Tvrđavi i na glavnom gradskom trgu.

Prepun zanimljivog i originalnog sadržaja, Advent iz davnina u Slavonskom Brodu traje sve do kraja prosinca, a nastavak je projekata Vlak iz davnina i Piknik iz davnina u travnju ove godine, kad je Grad Slavonski Brod upriličio bajkovitu proslavu rođendana Ivane Brlić Mažuranić, kroz posebno osmišljen program interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica inspiriranih upravo animiranom - interaktivnom zbirkom Ivaninih priča međunarodne grupe autora pod umjetničkim vodstvom Helene Bulaja Madunić. Kako bi sve ostalo u duhu maštovitih inovacija u pripovijedanju, književnosti i kulturi, u Vlaku iz davnina putnici su i pripovjedači po prvi puta u Hrvatskoj stvarali i pričali priče uživo u vlaku!

Kako je pokazao u ovoj godini, Grad Slavonski Brod bogatim i prepoznatljivim manifestacijama njegovat će i u buduće još aktivnije sjećanje na najpoznatiju hrvatsku dječju spisateljicu Ivanu Brlić Mažuranić, stvarajući pritom prepoznatljivu i vrijednu kulturnu baštinu, koja ujedno postaje i prepoznatljiva turistička atrakcija.

Čarobnu atmosferu Adventa iz davnina, kao i reakcije posjetitelja možete vidjeti u sljedećem videu: https://youtu.be/vihqO4nqIxo

Detaljan program Adventa iz davnina možete provjeriti na idućim poveznicama: 

Program Advent iz davnina (pdf)

Program Advent iz davnina u Tvrđavi (pdf)

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Kako su Potjeh, Domaći i Regoč pronašli advent u svom rodnom gradu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.