Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada svečano obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Objavljeno: 03. prosinca 2019.

IMG 8645 resize

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda i ove je godine organiziralo program obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Na ovaj način svake se godine nastoji senzibilizirati javnost oko problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Danas je u Velikoj vijećnici održan središnji dio programa - svečana sjednica Povjerenstva na kojoj su već tradicionalno dodijeljene godišnje volonterske nagrade za volonterski angažman pojedinaca. Prijašnjih godina dodjeljivalo se i priznanje za poslodavca godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom, no ove godine nije bilo prijavljenih poslodavaca. 

Ovogodišnji dobitnici volonterske nagrade su Jelena Leko za dugogodišnji volonterski angažman u organizaciji slobodnih aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, Hrvoje Mužević za dugogodišnje volontersko vođenje radio emisija na radiju 92FM te Ivan Tomas za volonterski angažman na organizaciji humanitarnih akcija i pružanju pomoći osobama u potrebi u lokalnoj zajednici. 

Prema izboru Povjerenstva, kao primjer dobre prakse uključivanja volontera nagrađen je Studentski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod.

Zamjenici gradonačelnika Hrvoje Andrić i Tea Tomas zahvalili su se svim dobitnicima i volonterima te istaknuli da njihov rad svima služi kao primjer kako se može doprinijeti životu naših sugrađana, bez obzira na stupanj i vrstu invalidnosti.

Osim toga, zamjenici gradonačelnika iskoristili su priliku te svim osobama s invaliditetom čestitali Međunarodni dan osoba s invaliditetom. 
 
Grad Slavonski Brod nastoji svojim sugrađanima s invaliditetom osigurati što kvalitetnije uvjete života u području pristupačnosti, stanovanja, obrazovanja, uključivanja u kulturni život grada, osiguravanja uvjeta za bavljenje sportom i rekreacijom te pružanjem financijske potpore udrugama pri realizaciji njihovih programa posebice pri pružanju socijalnih usluga i razvoju socijalnog poduzetništva.
 
 
IMG_8558_resize.JPG IMG_8559_resize.JPG IMG_8562_resize.JPG

IMG_8564_resize.JPG IMG_8565_resize.JPG IMG_8567_resize.JPG

IMG_8572_resize.JPG IMG_8578_resize.JPG IMG_8579_resize.JPG

IMG_8588_resize.JPG IMG_8594_resize.JPG IMG_8597_resize.JPG

IMG_8600_resize.JPG IMG_8610_resize.JPG IMG_8626_resize.JPG

IMG_8632_resize.JPG IMG_8636_resize.JPG IMG_8638_resize.JPG

IMG_8645_resize.JPG