Održana svečana dodjela priznanja povodom Dana darivatelja krvi

IMG 9432 resize

Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u Svečanoj dvorani Kristal održana je podjela priznanja višestrukim darivateljima krvi. Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Naime, na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Svečana podjela priznanja održana je u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a uz predstavnike Brodsko-posavske županije, općina, Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" te brojne druge uzvanike. U ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je uručio poklone darivateljima u znak zahvale za njihov doprinos zajednici.

Današnji je dan bio prilika za izražavanje zahvalnosti svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti te za podsjećanje javnosti o tome kolika je važnost darivanja krvi u spašavanju ljudskih života.

Darivanje krvi u Hrvatskoj temelji se na načelima  dobrovoljnosti, anonimnosti, besplatnosti i solidarnosti. Dobrovoljni darivatelji mogu biti sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti. Pri tome treba znati da muškarci mogu dati krv svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Nesebičnost i požrtvovnost dobrovoljnih darivatelja krvi mnogima je donijela vjeru u ozdravljenje te vjeru i nadu u budućnost.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana svečana dodjela priznanja povodom Dana darivatelja krvi

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.