Održan radni sastanak na temu Obrtništvo Brodsko-posavske županije - dosadašnji i budući trendovi razvoja

IMG 20191025 WA0013 resize

Jučer je u Velikoj vijećnici zgrade Brodsko-posavske županije održan radni sastanak na temu Obrtništvo Brodsko-posavske županije - dosadašnji i budući trendovi razvoja, na kojem je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas. 

Na radnom su se sastanku iznosila skustva, ideje te prijedlozi s ciljem razvoja i jačanja obrtništva kao značajnog dijela našeg gospodarstva.

Obrtništvo je bitan dio hrvatskog gospodarstva iz mnogo razloga. Suradnja s obrtnicima moguća je u različitim segmentima, a prostora za dobre ideje uvijek ima. Obrtništvo doprinosi kvaliteti turističke ponude, a osim što osigurava egzistenciju brojnih obitelji, obrtničke usluge omogućavaju širem stanovništvu zadovoljavanje osobnih potreba. 

Isto tako, s obzirom da strukovne škole diljem Hrvatske posljednjih godina bilježe smanjenje broja učenika, u današnje je vrijeme nužno poticati interes za obrtnička zanimanja. Na tržištu rada postoji potreba za obrtničkim zanimanjima, a učenici s takvim stečenim znanjima bez poteškoća mogu i trebaju biti konkurentni na domaćem i stranom tržištu.

U Brodsko-posavskoj županiji, prema podacima Hrvatske obrtničke komore iz lipnja 2019. godine, ima 2.074 trgovačkih društava te 2.135 obrta. Dakle, omjer broja trgovačkih društava spram broja obrta iznosi 49,3% naspram 50,7%. Najveći broj obrtnika u našoj županiji ima između 35 i 55 godina, a u poslu prevladavaju muškarci kojih je 67% u odnosu na žene kojih je 33%. 

Obrtnička komora Brodsko-posavske županije proslavila je 25. godina postojanja povodom čega je zamjenica Tea Tomas dodijelila priznanja mladim poduzetnicima, a Grad Slavonski Brod je također bio jedan od dobitnika priznanja Obrtničke komore. 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održan radni sastanak na temu Obrtništvo Brodsko-posavske županije - dosadašnji i budući trendovi razvoja

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.