Javna priznanja Grada Slavonskog Broda

2012.

27. travnja 2012. godine, na svojoj 21. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

DRAGOMIRU HAUSKNECHTU, dr.med.
liječniku i čovjeku velike ljudske širine i energije koji je svojim dugogodišnjim radom u brodskoj bolnici, nesebičnim liječničkim i stručnim zalaganjem predano i ljudski služio u najtežim i najljepšim trenucima života stanovnika grada Slavonskog Broda.

 

ZLATNA ČAPLJA
Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda je iznimno u 2012. godini donijelo odluku o dodjeli dvije nagrade za životno djelo Zlatne čaplje (20. obljetnica smrti)

KRUNOSLAVU KERNU, prof. (posthumno) 
u povodu 20. obljetnice smrti našeg sugrađanina, akademskog slikara, intelektualca i pokretača brodske umjetnosti koji je svojim radom  preobrazio umjetnički život grada Slavonskog Broda dao veliki doprinos brodskoj i hrvatskoj kulturi i umjetnosti te ostavio iznimna ostvarenja koja su unaprijedila likovni i kulturni život grada.

 

IVI BOREVKOVIĆU BAJI, dipl.ing.šum. (posthumno)
u povodu 20. obljetnice smrti našeg sugrađanina, za njegov sveukupan doprinos u provedbi projekata od posebnog značaja za razvitak i suvremeni izgled grada Slavonskog Broda, na dobrobit svih naraštaja Brođana.

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

prof.dr.sc. NEDI ABERLE, prim.dr.med.
za osobit doprinos razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite i zdravstvene djelatnosti, promicanju stručnih, znanstvenih i etičkih načela te izniman doprinos medicinskoj znanosti, osobito na području pedijatrije.

THOMASU  UHRIGU
njemačkom fizioterapeutu i dugogodišnjem dobrotvoru, za sva dobra i svesrdnu pomoć na dobrobit djece s posebnim potrebama te značajan rad u rehabilitacijskoj edukaciji kojim pridonosi ugledu Centra za rehabilitaciju "Zlatni cekin" i grada Slavonskog Broda.

MARIJI BAMBIR, profesorici psihologije
za dugogodišnji nesebični i humani rad koji potvrđuje njezinu osobnost, stručnost i ljudskost te izniman doprinos u profesionalnom djelovanju, potpori i razumijevanju na dobrobit čovjeka.

JUGOSLAVU GOJKOVIĆU, dr.med.
liječniku i dječjem psihijatru, magistru znanosti, za stručan i nesebičan profesionalni i volonterski rad te sveukupne vrijedne rezultate na dobrobit djece i mladih kao najveće vrijednosti društva.

SLAVICI BRINZEJ (posthumno)
brodskoj pjesnikinji i spisateljici, za književno stvaranje, poeziju punu iskrenih i sretnih misli izrečenih glasno kojim je uveselila brojna srca i ušla u krug recentne hrvatske poezije za djecu.

VIKTORIJI ABRAMOVIĆ
u obilježavanju 50. obljetnice umjetničkog rada, za promicanje i njegovanje tradicije slikarstva kao nezaobilazne točke visoke kulturne razine grada Slavonskog Broda.

KULTURNO UMJETNIČKOM DRUŠTVU PODVINJE
za 86 godina postojanja i kontinuiranog djelovanja na njegovanju i očuvanju bogatstva pjesme, plesa, narodnog ruha i izričaja kao tradicijske kulture svog mjesta te promicanje grada Slavonskog Broda.

TVRTKI "ČEPO" D.O.O.
za 20. godina uspješnog rada na unapređenju kvalitete proizvodnje i ostvarene rezultate u poslovanju te doprinos gospodarskom ugledu grada Slavonskog Broda.

 

ZAVIČAJNOJ UDRUZI LIČANA "VRILO MUDROSTI"
u povodu 20. obljetnice djelovanja u promicanju ugleda grada Slavonskog Broda, razvijanja suradnje i prijateljstva s brojnim institucijama i udrugama iz Like, osobito na kulturnoj, gospodarskoj i humanitarnoj razini, čuvajući i njegujući kulturnu baštinu, tradiciju i običaje Ličana.

AKVARELISTIČKOJ KOLONIJI "SAVA"
za dugogodišnje obogaćivanje likovnog i umjetničkog stvaralaštva, promicanje i njegovanje tradicije tehnike akvarela u slikarstvu kao svojevrsnog zaštitnog znaka grada Slavonskog Broda.

ŠTIT BERISLAVIĆA 

LIDIJI UDOVČIĆ
učiteljici razredne nastave, za svesrdan i predan pedagoški rad kojim ostavlja neizbrisiv trag u odgoju, stjecanju znanja i kreativnom izražavanju mladih te podizanje ugleda učiteljskog zvanja.

BRANKU SKOKOVIĆU
osnivaču Brodske ekološke udruge "ZEMLJA", aktivnom borcu u zaštiti životnog okoliša, osobito rijeke Save, za  sveukupan doprinos u promociji i borbi za ekološku zaštitu voda, priobalja, tla, zelenila, zraka te unapređenja kvalitete života i ekološku osviještenost građana Slavonskog Broda.

 

Mr.art. PREDRAGU GOLLU
akademskom slikaru, intelektualcu, eruditu i čovjeku iznimne slikarske i osobne kulture koji ostavlja važan trag u brodskoj osobito umjetničkoj sredini, za doprinos brodskoj i hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

DARIJI VLAJNIĆ
članici Dječjeg kazališta "Ivana Brlić Mažuranić", za sveukupne rezultate i postignuća u promicanju i očuvanju tradicije kazališta i lutkarstva te obogaćivanje kulturnih sadržaja za djecu.

PAVI MAJSTORIĆU
hrabrom i samozatajnom mladom Brođaninu za iskazanu hrabrost, plemenitost i požrtvovnost u spašavanju ljudskog života.

STJEPANU VOKIĆU
za ljudsku plemenitost i dugogodišnju nesebičnu skrb za, u svijetu dvije najpoznatije bijele rode, Malenu i Klepetana te promociju grada Slavonskog Broda i Hrvatske u svijetu.

DRUŠTVU MULTIPLE SKLEROZE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
za 10 godina kontinuiranog i uspješnog djelovanja na promicanju ljudskih prava svojih članova, njihove pravne i materijalne zaštite, poticanja i iniciranja unapređenja istraživanja, liječenja i rehabilitacije, za programe uključivanja i pomoći osoba s posebnim potrebama u društveni, športski i kulturni život grada i zalaganje u prevladavanju teškoća oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.

UDRUZI "SLAP"
koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti, za sveukupni dobrotvorni i humanitarni rad na pružanju potpore svojim članovima, na iskazanom izuzetnom zalaganju i pomoći djeci i roditeljima u teškoj borbi s bešćutnom bolešću.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.