Javna priznanja Grada Slavonskog Broda

2011.

26. travnja 2011. godine, na svojoj 15. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA

Pateru Albertu Thielemeieru

zlatomisniku, u prigodi obilježavanja 50 plodonosnih godina misništva, služeći čovjeku i Crkvi. U duhovnoj skrbi kao bolnički kapelan Opće bolnice s puno ljubavi i gorljive zauzetosti za čovjeka u potrebi, pretakao je vjeru u djela te podsjećao na svetost ljudskog života od začeća do naravne smrti. Riječima ohrabrenja, pozivanjem na praštanje i humanitarnu pomoć potrebitima tijekom Domovinskoga rata, svojom prisutnošću i molitvom davao je nadu napaćenom i ratom unesrećenom hrvatskome narodu. Svaki susret s njim nasluti Božju ljubav, a njegova redovnička i svećenička blagost i dobrota poticaj je za rast u vjeri i radosno življenje kršćanstva.


ZLATNA ČAPLJA 

Šimi Đamiću
(posthumno)
zapovjedniku "Anđela pakla" Specijalne policije Republike Hrvatske, heroju s velikim hrvatskim srcem na ponos građana Slavonskog Broda i hrvatskog naroda koji je dao izniman doprinos u obrani Domovine.


GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA
 
 

Gerhardu Robelu
dugogodišnjem donatoru i dobrotvoru Humanitarne organizacije sv. Filomena, Ralbitz  Rosental, Njemačka za izuzetno vrijednu dugogodišnju humanitarnu pomoć na  dobrobit Udruge za promicanje inkluzije i grada Slavonskog Broda. 
 

 


Prim. dr. sc. Stjepanu Čeoviću
specijalistu epidemiologije za sveukupan stručni i znanstveni doprinos na istraživanju endemske nefropatije i unapređenju preventivne zdravstvene zaštite i socijalnih vrednota lokalnog stanovništva.


Dušanu Dušku Svilaru
(posthumno)
prepoznatljivoj ikoni grada Slavonskog Broda koji je svojim likom i djelom obilježio je slavonskobrodsko novinarstvo te pisanom riječju zaustavljao za vječnost najvažnije trenutke moderne povijesti Slavonskog Broda.


Miri Plazibat
učiteljici hrvatskog jezika za svesrdan i predan pedagoški rad kojim ostavlja neizbrisiv  trag u  kulturno-umjetničkom izražavanju mladih Brođana te podizanju ugleda  učiteljskog zvanja.


Tereziji Štević
umirovljenoj medicinskoj sestri i instrumentarki u ginekološkoj operacijskoj sali za 44 godine radnog staža, vjernog, predanog humanog rada i služenja bolesnom čovjeku.
 

 


Ivanu Živiću
nastavniku matematike i fizike za iznimna postignuća u radu s mladima, ostvarene  rezultate te promicanje matematike i fizike u gradu Slavonskom Brodu i Republici Hrvatskoj.


Martinu Lorenc
za dugogodišnje djelovanje na promicanju obrtništva i zlatarstva te kvalitetu proizvoda kojom doprinosi ugledu grada Slavonskog Broda.
 


Ivanu Katiću
brodskom slikaru koji velikim brojem samostalnih izložbi i sudjelovanjem na skupnim  izložbama diljem svijeta i domovine motivima gradske vedute, rijeke Save i krajolicima Slavonije predstavlja svoj uži zavičaj i grad Slavonski Brod. Za uspješno slikarsko djelovanje i nezaobilaznu točku visoke kulturne razine grada Slavonskog Broda.


Udruženju obrtnika Slavonski Brod
u prigodi više od 100 godina postojanja obrtništva u gradu Slavonskom Brodu i 50 godina samostalnog djelovanja te promicanja obrtničke tradicije i kontinuirane pomoći obrtnicima, udrugama, gradskim društvima i građanima grada Slavonskog Broda. 


Hrvatskoj ligi protiv raka Brodsko-posavske županije
za dugogodišnji kontinuirani humanitarni rad i zalaganje, osobitu moralnu potporu te pomoć i sudjelovanje u vrijednim projektima i programima s područja borbe protiv zloćudnih bolesti, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.


ŠTIT BERISLAVIĆA


Vinku Hrvojeviću
za plemenitost i humanost iskazanu dugogodišnjim darivanjem krvi te rad na podizanju svijesti o značenju humanitarnog rada i dragovoljnog darivanja krvi, na dobrobit građana i opće dobro.


Ani Dujanović
športskoj trenerici koja je osobnim zalaganjem i upornošću omogućila osobama s  najtežim invaliditetom bavljenje športom te ostavila neizbrisiv trag na promicanju športskih aktivnosti,  unapređenju zdravlja i kvalitete života osoba s invaliditetom.


Danijeli Božićević
profesorici mentorici glazbene kulture, učiteljici solfeggia i zborovođi Dječjeg  pjevačkog zbora Glazbene škole Slavonski Brod za sveukupne rezultate i postignuća u promicanju glazbene  kulture, značajan doprinos u afirmaciji kulture pjevanja najmlađih Brođana te postignute  vrhunske uspjehe kojim promiče ime  grada Slavonskog Broda.
 


Gordani Mišković
dugogodišnjoj predsjednici Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Slavonski Brod za kontinuirani uspješni rad na ostvarivanju  prava i potreba te zalaganje u prevladavanju teškoća osoba s invaliditetom.
 


Udruzi Specijalne jedinice policije u obrani Domovine Slavonski Brod
za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske,  iskazanu hrabrost te 15 godina nesebičnog pomaganja u mirnodopskom vremenu  na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.
 

 


Ogranku Matice hrvatske Slavonski Brod
u prigodi obilježavanja 20. godišnjice obnove rada Ogranka te promicanja narodnog i  kulturnog identiteta hrvatskoga naroda i grada Slavonskog Broda na svim područjima  umjetničkoga, znanstvenoga i duhovnoga stvaralaštva. 
 

 


Kreativnoj radionici Brod
u prigodi obilježavanja 10 godina amaterskog likovnog stvaralaštva, nesebičnog humanitarnog djelovanja u likovnoj i umjetničkoj avanturi te aktivnog pokretanja izvora kreativnosti. 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.