Ponovno neopravdane prozivke Sindikata na račun gradonačelnika

Posljednja objava na službenim web stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske odraz je neshvatljivog i vrlo nekorektnog stava Sindikata prema Gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda i gradonačelniku Mirku Duspari, koji je prisutan od sredine ove godine, a koji je rezultirao nizom neistina i kleveta iznesenih na račun gradonačelnika. Tako u svojoj posljednjoj službenoj objavi Sindikat tvrdi kako je „gradonačelniku isplaćena razlika od 3510 kuna materijalnih prava na koje nema pravo“.

Uplata u iznosu od 3.510,36 kuna odnosi se na isplatu dugovanja po kolektivnom ugovoru i to po osnovi neisplaćenih božićnica, regresa i dara za djecu iz 2011. i 2012. godine, koje je gradonačelniku Mirku Duspari isplaćeno kao i ostalim zaposlenicima Gradske uprave Grada Slavonskog Broda.

Naime, do 22. srpnja 2015. godine gradonačelnik Mirko Duspara je primao plaću sukladno odredbama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa, koje je Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda donijelo 30. lipnja 2010. te potvrdilo i Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa 18. srpnja 2013. godine, nakon lokalnih izbora.

Ministarstvo uprave je 10. lipnja 2015. godine uputilo svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave uputu za postupanje koja se odnosi na uređivanje prava općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i njihovih zamjenika, s rokom za usklađivanje najkasnije do 30. rujna 2015. godine. Sukladno uputi Ministarstva, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda je 16. srpnja 2015. godine usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa a Odluka je stupila na snagu 22. srpnja 2015. godine.
Slavonski Brod je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji su postupili prema uputi Ministarstva uprave i od 22. srpnja 2015. sve isplate gradonačelniku kao dužnosniku su obavljene u skladu s odredbama ove odluke.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske je do sada izgubio sve sporove koje je vodio protiv Grada Slavonskog Broda , a ovakvi istupi očito su samo odraz njihove nemoći zbog čega pribjegavaju ovakvim metodama. Zbog iznošenja neistina i kleveta na račun gradonačelnika, protiv Sindikata je podnesena i tužba.

Ovakav pristup Sindikata na početku je bio pomalo iznenađujući s obzirom na zaista dobru komunikaciju s Gradom u pregovorima oko smanjenja broja zaposlenika početkom ove godine, kada su upravo otvorenim dijalogom dogovoreni najbolji uvjeti za djelatnike kojima je prestala služba u Gradskoj upravi. Ovakav sadržaj, forma i oblik priopćenja, tekstovi u kojima se gradonačelnika prikazuje na karikaturan način, poput slučaja iz svibnja ove godine, zaista nisu primjereni za objavu na službenim Internet stranicama Sindikata, što dovoljno govori koliko takve informacije imaju veze s iskrenom brigom za službenike, a koliko s politikom.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Gradsko vijeće Sjednice Gradskog vijeća OBAVIJESTI Vijesti Ponovno neopravdane prozivke Sindikata na račun gradonačelnika

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.