Objave za medije

U Slavonskom Brodu predstavljena kampanja "ovajputglasam.eu"

Gradonačelnik Mirko Duspara i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić primili su predstavnike Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj povodom predstavljanja kampanje "ovajputglasam.eu", namijenjenoj podizanju svijesti građanki i građana o važnosti izlaska na nadolazeće europske izbore 26. svibnja. Prisutni su bili i predstavnici Savjeta mladih i Europskog doma, koji su predstavili svoje aktivnosti pred europske izbore i dogovorili nove suradnje s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Tom prilikom predstavnici Europskog parlamenta naglasili su kako je na posljednje izbore za Europski parlament izašlo svega 25% birača, od čega je tek 13% bilo mladih, što se ovom nestranačkom kampanjom i brojnim aktivnostima diljem Hrvatske želi promijeniti.

"Izlazak na izbore naše je građansko pravo, ali i dužnost, jer dok god ne sudjelujemo netko drugi donosit će odluke u naše ime. Činjenica je da veliki postotak nacionalnog zakonodavstva dolazi upravo s europske razine, stoga je iznimno važno da građani izravno odluče o tome tko će i na koji način naše interese zastupati u Bruxellesu. Ova kampanja za cilj ima motivirati građane da iskoriste svoje biračko pravo i da svojim aktivnostima pred izbore jasno iskažu za što se budući eurozastupnici trebaju zalagati u svom radu - zato je važno izaći na izbore 26. svibnja." poručio je gradonačelnik Duspara.

Marko Boko iz Ureda Europskog parlamenta dodao je: "Na stranici ovajputglasam.eu do sada se registriralo 15.000 prije svega mladih građanki i građana, koji raznim aktivnostima informiraju svoje prijatelje, kolege i članove zajednice o važnosti sudjelovanja u demokratskim procesima, te ih motiviraju da 26. svibnja budućnost Europske unije preuzmu u svoje ruke. Građani svojim glasom oblikuju rad Europskog parlamenta u narednih pet godina, jer to je mjesto na kojem se donose odluke koje izravno utječu na naš svakodnevni život, stoga je važno da što više građana 25. svibnja odluči u kojem smjeru će Europska unija nastaviti ići."

Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj susreli su se i s učenicima Gimnazije Matija Mesić, koja je u programu Škola ambasadora Europskog parlamenta, s kojima su osmislili niz aktivnosti kojima će učenici podržati kampanju ovajputglasam.eu i informirati građane u važnosti izlaska na izbore. U kampanju se možete uključiti registracijom na stranici ovajputglasam.eu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije U Slavonskom Brodu predstavljena kampanja "ovajputglasam.eu"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.