Ispis

Polaznici gradskih dječjih vrtića od danas imaju na raspolaganju još jedan moderno uređen prostor za predškolski odgoj. Naime, jutros je svoja vrata polaznicima otvorio novi gradski Dječji vrtić „Tintilinić“ u naselju Zrinski Frankopan.

Ukupna vrijednost ovog projekta, koji je omogućio smještaj za 74 djece na više od 500 kvadratnih metara novog vrtića, je gotovo 4 milijuna kuna. U novom gradskom vrtiću djeci su na raspolaganju tri prostorije za boravak namijenjene različitim dobnim skupinama polaznika, sportska dvorana, garderobe, sanitarni čvorovi, te dvorišni prostor vrtića, a prema vrtiću je izgrađena i pristupna cesta s parkiralištem.

Kako je prilikom otvorenja novog vrtićkog prostora istaknuo gradonačelnik Mirko Duspara, kroz ovakve projekte Gradska uprava Grada Slavonskog Broda nastoji stvoriti što bolje uvjete predškolskog odgoja za polaznike gradskih dječjih vrtića. U posljednjih pet godina na području grada tako su izgrađena dva nova gradska vrtića, „Hlapić“ i „Tintilinić“, a u posljednjih godinu dana obnovljeni su i dječji vrtići „Stribor“ i „Kosjenka. Uz to, u pedagoškoj godini 2015./2016. Grad Slavonski Brod subvencionira cijenu boravka za više od 1200 polaznika gradskih dječjih vrtića.