Objave za medije

Grad osigurao preko pola milijuna kuna za kulturu i programe udruga s područja Slavonskog Broda u 2015. godini

Objavljeno: 02. travnja 2015.

Grad Slavonski Brod ove će godine financirati programe i projekte udruga koji su od interesa za Slavonski Brod, te programe javnih potreba u kulturi s iznosom od preko pola milijuna kuna. Svečanost potpisivanja ugovora, na kojoj je ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, održana je danas u Velikoj vijećnici.

Ukupan iznos odobrenih sredstava za financiranje 46 programa i projekata udruga koji su od interesa za Grad Slavonski Brod u 2015. godini je 269.500,00 kuna. Istovremeno, s 255.000,00 kuna gradskih proračunskih sredstava financirat će se 39 programa javnih potreba u kulturi u 2015. godini.

Uz sredstva koja se svake godine odobravaju za provođenje njihovih programa i projekata, Gradska uprava želi pomoći udrugama i u samom postupku prijave projekata. Tako je na današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora najavljeno organiziranje radionice za udruge s područja grada na kojoj će, uz pomoć predstavnika gradske Razvojne agencije, naučiti više o što kvalitetnijoj pripremi projekata i apliciranju na natječaje.

Popis udruga čiji će se programi financirati iz gradskog proračuna u 2015. godini objavljen je na službenim stranicama Grada www.slavonski-brod.hr.