Ispis

Ovih dana u Gradsku upravu Grada Slavonskog Broda je stiglo rješenje Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, koje potvrđuje da je pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo Klaudija Tolić-Popović prije nekoliko mjeseci opravdano izdala prekršajne naloge pojedinim brodskim ugostiteljima.

Naime, dio brodskih ugostitelja nije se pridržavao ugovora o zakupu javne gradske površine. Iako su za to zaduženi komunalni redari tvrdili kako nema nepravilnosti na terenu, utvrđeno je da je dio brodskih ugostitelja svoje terase ipak postavljao na površini većoj od zakupljene, zbog čega im je pročelnica Tolić-Popović izdala prekršajne naloge. Pojedini ugostitelji žalili su se na izdane prekršajne naloge, a prvostupanjski sud njihovu je žalbu i usvojio.

Ipak, Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Grada Slavonskog Broda na takvo rješenje prvostupanjskog suda, a cijeli predmet je ponovno vraćen u postupak uz jasnu uputu da je postupanje pročelnice Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo bilo opravdano i u skladu s propisima. Rješenje Visokog prekršajnog suda tako potvrđuje da su prekršajni nalozi izdani ugostiteljima, koji se nisu pridržavali ugovora o zakupu javne gradske površine, bili u potpunosti opravdani.