Objave za medije

Održane sjednice Partnerskog i Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod

Objavljeno: 21. studenoga 2019.

U utorak, 12. studenog 2019. godine održane su sjednice Partnerskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod te Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod. Cilj navedenih sjednica bio je okupiti članove, napraviti pregled aktivnosti i izložiti buduće planove vezano uz provedbu ITU mehanizma.

Članovi koji su se okupili na sjednicama Partnerskog vijeća i Koordinacijskog vijeća čuli su nešto više o provedenim aktivnostima od posljednje sjednice koja se održala kao i planovima koji će biti provedeni u sljedećem razdoblju. Osim toga, članovima je izloženo da je za Urbano područje Slavonski Brod u sklopu ITU mehanizma objavljeno ukupno devet Poziva za dostavu projektnih prijedloga (od toga sedam za Strateške projekte). Ukupni iznos bespovratnih sredstava za navedene projekte je preko 120 milijuna kuna. Nadalje, potpisana su četiri Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a dva Ugovora se nalaze u pripremi (donesene Odluke o financiranju).

Trenutno su otvorena i dva Poziva za dostavu projektnih prijedloga:

- Obnova tvrđave (strateški projekt) - krajnji rok dostave projektnih prijedloga do 16. prosinca 2019. godine.

- Biciklističke staze urbanog područja Slavonski Brod (otvoreni postupak u modalitetu trajnog Poziva) - krajnji rok dostave projektnih prijedloga do 30. ožujka 2020. godine.

Očekivana objava, planirana dodatna, četiri Poziva na dostavu projektnih prijedloga je tijekom sljedećih mjeseci, a najkasnije do kraja prvog kvartala sljedeće godine.