• Koronavirus

Obavijesti vezane uz koronavirus (COVID-19)

Započela treća faza popuštanja epidemioloških mjera

Korzo 2

Danas ulazimo u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera.

Osnovne škole otvaraju svoja vrata, a s radom započinju ugostiteljski objekti,  trgovački centri, nacionalni parkovi i parkovi prirode, dozvoljeno je održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi u manjim grupama, a sve je regulirano strogim preporukama kojima se uređuje način njihova djelovanja i rada.

Mijenja se Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Stožer civilne zaštite današnjim danom je odobrio okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom od 18. svibnja. 

Stožer je izvan snage stavio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom ishođenje propusnica više nije potrebno. Uspostavlja se međugradski cestovni i željeznički prijevoz putnika, a otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori. Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu radi u vremenu od  5:00 do 22:00 sata.

Hrvatskim državljanima omogućen je odlazak u inozemstvo, a stranim državljanima ulazak u Hrvatsku zbog gospodarskih interesa ili neodgodivih osobnih razloga. Za prelaske granice potrebno je strogo pridržavanje svih uputa, no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju. Ta se odluka odnosi samo na države članice Europske unije. U skladu s preporukama Europske unije zabranjen je ulazak iz trećih zemalja na teritorij Unije do 15. lipnja. Odluku možete pronaći ovdje

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica COVID19 Započela treća faza popuštanja epidemioloških mjera