Članci

Zašto plaćamo termine treninga u gradskoj dvorani ?

 

Zašto kuglači grada Slavonskog Broda moraju plaćati termine treniga i utakmica u gradskoj kuglani na Vijušu kad drugi sportski klubovi ne plaćaju korištenje gradskih dvorana. Do sada smo se sami financirali jer smo trenirali i igrali utakmice u privatnim kuglanama, a kada smo napravili svoju gradsku dvoranu od naših izdvajanja iz osobnih dohodaka, moramo plaćati.U drugim gradovima kuglači ne plaćaju termine za trenige i utakmice  u  gradskim kuglanama (Požega,Pakrac,Virovitica).

ODGOVOR: 15. veljače 2010.

Ustanova za gospodarenje športskim objektima održava i skrbi o športskim objektima u gradu, pa tako i o ŠD Vijuš i gradskoj kuglani. Od 1. veljače 2010. Ustanova je donijela cjenik o korištenju svih prostora o kojima skrbi. Cjenikom je definirana visina naknade korištenja prostora i objekata ovisno o kategoriji korisnika.Budući da je Grad Slavonski Brod u izgradnju i opremanje kuglane uložio 4.000.000,00 kuna, a na natječaj za najam kuglane nitko se nije javio, kuglana je dodijeljena Ustanovi za gospodarenje športskim objektima na upravljanje. Kuglački klubovi u drugim gradovima plaćaju korištenje onima koji upravljaju kuglanama.Troškovi održavanja svih dvorana, pa i kuglane, su znatni, te zaista nema osnove za davanje besplatnih termina korisnicima. Osim toga, kuglači su prije izgradnje gradske kuglane uredno plaćali korištenje kuglane u Kumičićevoj ulici (sat 25,00 kuna) i u Donjim Andrijevcima (sat 30,00 kuna), te nema razloga za ne plaćanje termina u gradskoj kuglani. Cijena korištenja kuglane za športske klubove u gradskoj kuglani iznosi 22,00 kune po satu.

                  UO za društvene djelatnosti

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica