Članci

Psi u gradu i neodgovorni vlasnici

Poruka: Skoro svakodnevno možemo pročitati u raznim medijima o napadima pasa u gradskim centrima i naseljima. Jedan uzrok su psi lutalice koji su uglavnom bezopasni, a drugi uzrok su neodgovorni vlasnici pasa koji svoje mezimce vode na povodcu bez brnjice ili još gore, šetaju ih bez povodca i brnjice. Molim da grad pokrene inicijativu kažnjavanja neodgovornih vlasnika prema nadležnim službama (jer očigledno je da po tom pitanju ne rade ništa) da se broj takvih napada smanji ili smanji rizik od takvih napada. Svi imamo djecu i nitko ne želi da njegovo dijete bude žrtva takvog napada. Prošetajte se po gradu i uvjerite se koliko vlasnika šeta svoje pse bez ikavke zaštite.
Hvala!

ODGOVOR:
Ova problematika riješena je Odlukom o držanju i registraciji pasa i nema potrebe za donošenjem novih propisa. Komunalni redar prilikom obilaska terena provodi i odredbe navedene odluke. 

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvoRijesen.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica