Članci

Parkiranje vozila i ugrožavanje prometne sigurnosti na raskrižju Ulice Josipa Bašića i Franje Maričevića

Poštovani, javljam vam se sa molbom da riješite dva problema koje imamo mi građani u naselju Livada. Naime,unazad par noći trpimo uznemiravanje od nekolicine (točnije trojice) delikvenata koji u kasnim noćnim satima zvone na vrata meni i susjedima u ulici Franje Maričevića.Zvone doslovno nasilno i pobjegnu. To rade u vecernjim satima od pola 9 pa na dalje vise puta u par sati. Drugi problem je križanje ulice Josipa Bašića i Franje Maričevića gdje nema ni semafora ni znakova. Niti jedan vozač se u tom slučaju ne pridržava "pravila desne strane" koji,koliko sam upućena,važi u slučaju kada nema niti jedne druge regulacije prometa.Također, parkirani auti na pločniku na tom križanju dodatno otežavaju vidljivost.

Nadam se da ćete primiti na znanje i pokušati riješiti navedene probleme ili me barem uputiti kome da se obratim kako bi se riješili problemi.

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR: 10.12.2017.

Poštovani,

u svezi uznemiravanja građana, najbolje bi bilo da se obratite policiji zbog remećenja javnog reda i mira. U svezi predmetnog raskrižja, vozači su dužni postupati po pravilu desne strane te bi svaki vozač trebao poznavati to kao pravilo u takvim raskrižjima.  U s vezi parkiranja vozila na raskrižju (nogostupu ili sl.) uputit ćemo  prometne redare na teren i sukladno našim ovlastima postupati prema vozačima vozila koji su u prekršaju.

Lijep pozdrav

Upravni odjel za komunalni sustav i redarstvo

Rijesen

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica