Članci

Promet u Naselju Kolonija

Poštovani,

kao stanovnik naselja Kolonije molio bih vas da se riješi problem slabe vidljivosti pješačkog prijelaza u Vinogradskoj ulici ispred kbr.119. Naime, rasvjeta je tako slaba kod pješačkog prijelaza i zbog toga je izuzetno opasno noću prelaziti, vozači jednostavno ne vide pješake. Postoji li mogućnost postavljanja nekakve signalizacije ili drugog osvjetljenja kod "zebre".

Također upozoravam na slabu vidljivost i opasnost za pješake na "zebri" između kbr.119 u Vinogradskoj i zgrade "Tehnike". Ograda ispred kbr.119 je visoka i obrasla grmljem i pješacima zaklanja pogled na cestu koja se spaja na Vinogradsku. Isto tako i vozači automobila koji se priključuju na Vinogradsku radi navedene ograde uopće nisu u mogućnosti vidjeti pješake koji dolaze na pješački prijelaz. Napominjem da ovdje svakodnevno prolaze djeca prilikom odlaska/dolaska u i
iz škole.
Molim vas da pokušate riješiti navedene probleme (npr. postavljanjem zrcala za vozače koji se spajaju na Vinogradsku, uklanjanjem previsoke ograde ispred kbr.119, postavljanjem svjetlosne signalizacije na prijelazu).

Hvala

ODGOVOR: 17.11.2015.

Poštovani,
pješački prijelaz u Vinogradskoj ulici ispred kbr.119 trenutno je obilježen i označen u skladu s važećim propisima, no svakako ćemo razmotriti Vaš pijedlog. Što se tiče Vašeg pitanja oko preglednosti križanja ulice Matije Vlačića Ilirika i Vinogradske ulice (preglednost kod k.br. 119) obavještavamo Vas kako se radi o budućoj investiciji. Naime, već je izrađen prometni projekt, koji ima suglasnost PU brodsko-posavske, u svezi regulacije Ulice Matije Vlačića Ilirika kao jednosmjerne u smjeru zapada.

U radu

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica