Članci

Promet kod Glazbene škole

Poštovani,

Lijepo vas molim da nešto po hitnom postupku napravite vezano uz prometovanje osobnim automobilima ispred same Glazbene škole „Ivan pl. Zajc“ koja se nalazi u krugu Tvrđave. Naime, radi se o sljedećem. Ako ste već otvorili rampu na ulazu u tvrđavu za slobodan prolaz automobilima, onda vas kumim i molim da spriječite i zabranite ili postavite neke barijere kako se automobilima ne bi moglo prometovati doslovno do ulaza u Glazbenu školu. Kad ljudima pružiš prst, oni normalno uzmu cijelu ruku. Automobili dolaze do samog ulaza, nesavjesni roditelji dovoze svoju djecu praktički u samu školu, a pritom ne mareći za ostalu djecu koja dolaze pješice i koja se ispred škole smjenjuju ulazeći i izlazeći van i unutra. Iz osobnog iskustva znam da nastava našim najmlađima, a tu mislim na djecu u dobi od 6 i 7 godina, počinje u večernjim satima tako da je jako opasno za djecu da se autima dozvoli parkiranje i promet od one ceste pa do ulaza u školu. Još vas jednom molim da u hitan postupak stavite ovaj prijedlog dok se nije dogodila tragedija većih razmjera. Tko dolazi automobilom u krug Tvrđave mislim da ima napretek mjesta na parkingu iza Gradskog poglavarstva, a ne ispred i oko same škole. Ako ne vjerujete, pitajte i samu ravnateljicu škole koja je isto uputila zamolbu da se automobilima ne dolazi do ulaza, ali kako se kaže, u svakom žitu ima kukolja pa tako i nesavjesnih roditelja koji želeći udovoljiti svojoj djeci ugrožavaju tuđu. Sami se možete i uvjeriti kakav je promet, konkretno ponedjeljkom i četvrtkom od 18.30 do 19.30h kada nastavu imaju grupe predškolaca, užas i katastrofa. Hitno nešto poduzmite dok nije kasno! Hvala unaprijed.


ODGOVOR: 22.11.2013.

Poštovani,
 
hvala što ste nas upozorili na ovaj problem. Temeljem Vašeg upita odlučeno je da će ponedjeljkom i četvrtkom od 18,30 do 19,30 sati prometni redar regulirati promet oko Glazbene škole.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica