Članci

Biciklisti u pješačkim zonama

Učinite nešto pod HITNO s biciklistima koji koriste pješačke zone (Korzo, Kej, Starčevićeva.) Više se od njih ne može niti šetati, niti pustiti djecu da se u miru igraju, šetaju, mora se paziti kao da smo na auto-cesti. Tome se mora stati na kraj, angažirajte nekoga: redare, policiju, vojsku bilo koga da se ne dogodi da nam netko od djece ne ozlijedi ili ne daj bože nešto teže, tko će onda biti kriv?

Odgovor: 03.05.2012.:
Poštovani, Policija je 29. ožujka ove godine putem medija i na svojoj Web stranici ( www.brodsko-posavska.policija.hr ) dala upozorenja i savjete biciklistima ( pod nazivom "Savjeti i upozorenja biciklistima" ) s obzirom na dolazak suhog i lijepog vremena, a odnosi se na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( obveze i sankcije u slučaju ne pridržavanja ) i Odluke o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda ( Korzo - ne smije se upravljati biciklom i koje su sankcije, a nadležnost je komunalnih i prometnih redara Grada Slavonskog Broda). Policija obavlja svoje zadaće i ovlasti iz nadležnosti Zakona o sigurnosti prometa na cestama i do sada je provela niz akcija  koje se odnose na ovu skupinu sudionika u prometu ( biciklisti ), koje su uvjek polučile rezultate. Također će uzeti u obzir i ovo zapažanje građana i na ovom djelu pojačati svoja postupanja, pa su ovi navodi i zapažanja građana ( pristigli na Servis 48 sati ) već proslijeđeni na postupanje Postaji prometne policije Slavonski Brod.

S poštovanjem
MUP Policijska uprava Brodsko posavska

Rijesen.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica