Članci

Parkiranje u Budakovoj ulici

Kada će se poćeti uklanjati vozila s desnog kolničkog traka u ulici dr.Mile Budaka preko puta Slavonskog restorana, pogotovo u zimske dana kada je širina kolnika sužena zbog snijega ?


Odgovor: 20.12.2011.:
Poštovani, Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 74/11) u članku 5. stavak (1), točka 6.  određuje st. (1) Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, u skladu s odredbama ovoga Zakona, uz prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, uređuju promet na svom području tako da određuju:
toč. 6. parkirališne površine i način parkiranja, zabrane parkiranja i mjesta ograničenog  parkiranja. 
            Grad Slavonski Brod za županijske odnosno državne ceste treba i suglasnosti Županijske uprave za ceste odnosno Hrvatskih cesta, međutim Budakova ulica nije županijska odnosno državna cesta. Budakova ulica svojom širinom omogućuje parkiranje s jedne strane uz uvjet da se time ne krše odredbe čl. 82. citiranog zakona.

Osnovna točka čl. 82, točka 12 određuje da se smije parkirati … 12) na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenoga ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti, bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 metra, odnosno u krugu od 3 m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta, 
 Grad Slavonski Brod dosad nije dostavio prijedlog uređenja parkirališnog  prostora na ili kraj ulice  M. Budaka, međutim uvažavajući gore navedeno nije nužno da parkirani automobil bude u prekršaju. To ovisi o konkretnoj situaciji.

MUP Policijska uprava Brodsko posavska

Djelomicno_rijes.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica