Članci

Prometna kultura u vožnji kružnim tokovima

Pohvaljujem izgradnju novih kružnih tokova. Međutim, svakodnevno se uvjerim kako vozači u Slavonskom Brodu ne znaju voziti u istom. Naime, rijetki vozači uključe pokazivač smjera prije izlaska iz kružnog toka.Također smatram da je problematičan kružni tok kod Male crkve  jer vozači koji voze Strossmayerovom ulicom prođu (projure) kroz tok kao da ga nema.
Molim nadležne u Gradu da zamole Policiju da naprave akciju na kružnim tokovima s ciljem educiranja vozača o pravilima vožnje u istom!

Odgovor: 14.09.2011.:

U vezi navoda da se ne poštivaju prometni propisi od pojedinih sudionika u navedenom kružnom toku,  Policija će postupiti sukladno svojoj nadležnosti prema svakom tko ne poštiva prometne propise. Što se tiče edukacije smatramo da je svaki vozač prilikom polaganja vozačkog ispita prošao program polaganja koji je propisan Pravilnicima, pa stoga vozač koji je položio i dobio vozačku te stekao određenu kategoriju za upravljanje pojedinim motornim vozilima na cesti morao bi i trebao imati potrebita znanja za sudjelovanje u prometu na cestama pa tako i na kružnim tokovima, jer je to morao pokazati i prilikom teoretskog i praktičnog djela ispita.
S poštovanjem,
MUP Policijska uprava Brodsko-posavska
Djelomicno_rijes.gif

 

 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica