Članci

Plan izgradnje biciklističkih staza ?

Da li grad planira u skorije vrijeme ili je možda već u postupku izrade plana izgradnje mreže biciklističkih staza na području grada (zajedno s rubnim dijelovima)? Evidentno je da se u Slavonskom Brodu sve više popularizira taj vid rekreacije te se samim tim sve više biciklista nalazi u prometu, ali na kolnicima što stvara zbrku među vozačima motornih vozila te ugrožava sigurnost u prometu. Mislim da ne bi bila loša ideja s vremenom formirati mrežu biciklističkih staza koja je fizički odvojena od samog kolnika ili bar kao u Osiječkoj i Kumičićevoj tako da prostor za bicikliste zaista i postoji a ne da žuta linija na rubu asfalta predstavlja tu istu stazu. Hvala unaprijed na odgovoru.

ODGOVOR: 19.07.2011.:

Grad Slavonski Brod planira izvršiti označavanje biciklističkih staza i biciklističkih traka  u onim ulicama koje zadovoljavaju potrebne tehničke uvjete. Linija na rubu asfalta ne predstavlja  biciklističku traku neko označava rub vozne površine kolnika propisano Pravilnikom o prometnim znakovima signalizaciji i opremi na cestama (NN 33/05 , 155/05 , 14/11) .

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Djelomicno_rijes.gif

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica