Članci

Traktori s drvima kod pružnog prijelaza u Osječkoj

Traktori s drvima kod pružnog prijelaza u Osječkoj ulici predstavljaju ruglo ovoga grada. Jedna od prvih stvari s kojom se gosti ovoga grada suočavaju prilikom ulaska u naš grad iz istočnog smjera. Ako policija ili HŽ ne žele djelovati, zašto grad jednostavno fizičkim zaprekama (npr. stupićima) onemogući pristup traktorima koji nemaju što raditi na gradskim prometnicama. Takvi prizori u našem gradu i to ne samo u ovom konkretnom slučaju, ostavljaju jako ružnu, nimalo urbanu sliku o ovom gradu. Stoga nije ni čudo da ljudi koji nam dolaze, Brod doživljavaju kao mali seoski grad, a ne kao 6. grad po veličini u državi.
 

ODGOVOR: 1.12.2010.

Komunalni redari su u više navrata sankcionirali prodaju drva u blizini Željezničkog kolodvora jer je to površina u vlasništvu Grada dok je na ostalim lokacijama to isto radio Državni inspektorat. Budući da je površina uz prugu u vlasništvu HŽ-a, takve površine kontrolira Državni inspektorat i stoga je ovo pitanje proslijeđeno njima.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

 -ODGOVOR DRŽAVNOG INSPEKTORATA, 19.1.2011.

Povodom vaše obavijesti dostavljene Državnom inspektoratu u Slavonskom Brodu,a koje ste zaprimili na gradskom "Servisu 48 sati" u svezi nelegalne prodaje drva u Slavonskom Brodu, Osječka ulica kod pružnog prijelaza, izvješćujem Vas da su naši djelatnici Državnog inspektorata iz Slavonskog Broda 11.siječnja 2011.godine u zajedničkoj akciji s djelatnicima MUP-a izvršili inspekcijski nadzor nelegalne prodaje ogrjevnog drveta te smo zatekli 9 fizičkih osoba u prekršaju protiv kojih smo poduzeli upravne i prekršajne mjere iz naše nadležnosti.

S poštovanjem,

Državni inspektorat, Područna jedinica Osijek, Ispostava-Odsjek inspekcijskog nadzora u Slavonskom Brodu, voditelj ispostave Petar Antunović

Rijesen.gif

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica