Članci

Nepropisno parkiranje kod Autobusnog kolodvora

Na pješačkoj površini (prostor sjeverno od novoizgrađenih perona na Autobusnom kolodvoru, par metara od perona ) bespravno su parkirani automobili. Molimo nadležne da kazne odgovorne.

 Pitanje proslijeđeno Policijskoj upravi.

 ODGOVOR: 5.11.2010.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod koja je mjesno i stvarno nadležna za obavljanje poslova nadzora prometa na području Grada Slav. Broda, poduzimaju mjere prema vozačima koji nepropisno parkiraju vozila na mjestima gdje je to zabranjeno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U svom postupanju policijski službenik mora prvenstveno utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za premještanje vozila s mjesta na kojemu je nepropisno parkirano, a ako nema uvjeta za premještanje onda je ovlašten naplatiti vozaču novčanu kaznu u iznosu od 300 kuna.

Najčešće na takvim lokacijama vozači nisu prisutni na mjestu počinjenja prekršaja, pa policija poduzima mjere i radnje radi utvrđivanja počinitelja prekršaja, odnosno traži od vlasnika vozila sukladno službenim evidencijama o vlasnicima motornih vozila koje se vode u policiji (slučajevi kada vozač-prekršitelj i vlasnik vozila nije ista osoba).

S poštovanjem,

MUP, Policijska uprava Brodsko posavska

Rijesen.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica